ANNAS ROM GUIDE
Suore di San Giuseppe dell'Apparizione - religiøs orden

Denne Orden, der i Italien bærer navnet Suore di San Giuseppe dell'Apparizione, stammer oprindeligt fra Frankrig, hvor navnet er Les Sœurs de Saint-Joseph-de-l'Apparition. Den officielle forkortelse er S.J.A.

Ordenen blev grundlagt i 1832 i den franske kommune Gaillac af helgeninden Émilie de Vialar, som levede fra 1797 til 1856.

Ordenen havde først som formål at hjælpe og pleje syge, men fik snart det andet formål: at støtte missionen i Nordafrika, Grækenland, Cypern, Tyrkiet, Palæstina, Libanon og mange andre fjerne steder. Ofte var missionærerne herude fattige og måtte klare sig med de forhåndenværende midler og materialer, men her kunne søstrene støtte ved at indsamle, tilvirke og købe forskelligt udstyr, som kunne hjælpe og støtte missionsarbejdet.

Ordenen bragtes til Rom af Monsignor Serra omkring 1862 og installeredes muligvis allerede på dette tidspunkt i den fløj af Palazzo Margani, som vender ud mod Via Margana. Det lille kloster kom til at hedde Convento di San Giuseppe dell'Apparizione. Det var ligesom Ordenen viet til Jomfru Maria's ægtemand Josef, som efter et syn valgte at ægte sin gravide forlovede. (Matthæus-Evangeliet, vers 18-20).

I 1890-1891 lykkedes det søstrene i Rom at indsamle en hel række kar, vaser, lysestager og lignende til liturgisk brug, messehageler, duge og andre hvidevarer samt andre fornødenheder, som blev fordelt efter de ønsker, som missionærerne havde hjemsendt. I 1890-1891 blev der sendt gaver til fattige missionærer i Europa, Asien, Afrika og Amerika. (Læs mere om søstrenes arbejde i Rom).

Litteratur om Suore di San Giuseppe dell'Apparizione:
Cerinotti, Angela: Atlante della storia della Chiesa: santi e beati di ieri e di oggi. Demetra, 1999.
- side 323.
Sisters of Saint Joseph of the Apparition: Our Congregation.
Santi e beati: Sant'Emilia de Vialar.
Wikipedia: Sisters of Saint Joseph of the Apparition (engelsk tekst).
Wikipedia: Les Sœurs de Saint-Joseph-de-l'Apparition (fransk tekst).
Wikipedia: Suore di San Giuseppe dell'Apparizione (italiensk tekst).


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 5.11.2016