ANNAS ROM GUIDE
Filippo Evangelisti - italiensk maler
1684-1764

Filippo Evangelisti var en middelmådig italiensk maler i det 18.århundrede, hvor han arbejdede under Kardinal Corradini's beskyttelse.

I årene 1733-36 fik han af denne betaling for at producere et maleri til højalteret i den nybyggede kirke Bambin Gesù i Via Urbana.

Til hjælp havde han ansat en af tidens bedre unge malere, som imidlertid ikke havde så let ved at skaffe bestillinger, så han så sig nødsaget til at arbejde for andre: Marco Benefial.

Det anses nu for sikkert, at det var Marco Benefial, der malede det omtalte maleri, en fremstilling af Jesu Fødsel ("Adorazione dei Pastori" = "Hyrdernes Tilbedelse"), som imidlertid senere i 1883 blev erstattet med et andet med samme motiv. Benefial's maleri kan idag ses i et af de lokaler ved siden af Kirken, som bruges til børnehave.

Evangelisti høstede dog æren for maleriet i mange år.

Af Filippo Evangelisti's malerier i Rom kender vi følgende:

Kirken Santi Marcellino e Pietro over Altare di San Gregorio i højre sidekapel: "San Gregorio che celebrando la messa libera un'anima" ("San Gregorio befrier en sjæl under messen"). Maleriet er udført omkring 1751.

I Kirken San Gallicano ved Ospedale di San Gallicano: maleri over højalteret.

I Kirken Santa Maria della Quercia: "Crocifisso" ("Den Korsfæstede Kristus").

Litteratur og links om Filippo Evangelisti:
Garms, Jörg: Il Bambin Gesù. Le chiese di Roma illustrate no.135. Istituto di Studi Romani, Fratelli Palombi Editori, 1979.
- side 26, 79.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
Rione I : Monti, del 3. side 146.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er opretet d. 5.1.2005