ANNAS ROM GUIDE
Ettore Ferrari - romersk maler og billedhugger
1845-1929

Ettore Ferrari var født i Rom i 1845 som søn af billedhuggeren Filippo Ferrari, som underviste Ettore i samme kunst, inden han derpå fuldendte sin uddannelse på Accademia di San Luca.

I begyndelsen koncentrerede Ettore Ferrari sig om skulpturer, men han udførte også malerier.

I 1870 var han medgrundlægger af kunstnergruppen "I Venticinque (XXV) della Campagna Romana" og senere kom han til at undervise unge billedhuggere ved Accademia di San Luca. Men Ettore Ferrari tog også del i politik og blev medlem af Parlamentet og byrådsmedlem i Roms Kommune. Desuden var han medlem af Frimurerordenen og blev Stormester indenfor denne.

Ettore Ferrari døde i Rom i 1929.

Ettore Ferrari udførte adskillige store monumenter for den italienske frihedshelt Guíseppe Garibaldi i flere byer rundt omkring i landet. I Rom er han mester for statuen af Girodano Bruno på Campo de' Fiori (1888) og for monumentet for Giuseppe MazziniAventinhøjenPiazzale Ugo La Malfa ovenfor Circo Massimo (tegnet 1902-04 og støbt i 1905). Desuden udførte han i 1900 skulpturen La Rivoluzione på det store Vittorio Emanuele-monument ved Piazza Venezia; den findes på den anden terrasse til højre ovenfor søjlen ved den store portal.


Litteratur og links om Ettore Ferrari:
La Grande Enciclopedia di Roma. A cura di Claudio Rendina. Newton & Compton editori, 2. edizione, 2003.
- side 448, 724.
Malizia, Giuliano: Le statue di Roma. Roma, Newton Compton editori, 1. edizione, 1994.
- side 178ff.
La Scultura Italiana: Ettore Ferrari.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bøger og links om Rom
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 9.6.2007