ANNAS ROM GUIDE
Confraternita dei Credenzieri

"I credenzieri", hovmestrene, var ansvarlige for at holde de store adelige og kirkelige husholdninger forsynet med fødevarer. Et større logistisk kunststykke, da de store familier, og kardinalerne ligeledes, havde talrige personer i deres brød og holdt af at leve godt, ligesom de ofte afholdt større selskaber.

Disse hovmestre besluttede at danne en fælles forening, et religiøst Broderskab med det formål at hjælpe og støtte hinanden og deres gamle og syge kolleger. I 1557 fik de Pave Paul IV's godkendelse og ret til at bruge Cappella della Madonna i Kirken San Salvatore in Laura som deres mødested, hvor de kunne ære deres beskytter Sant'Elena og lade læse messer over deres afdøde medlemmer.

På et tidspunkt må kapellet være blevet dem for småt, for de flyttede i en periode ind i Kirken San Luigi dei Francesi, inden de i 1577 fik overladt deres helt egen lille kirke. Måske var det blot et kapel eller en lille forfalden bygning, måske var det den lille ruinerede Kirke San Niccolò de' Mellinis. Der er blandt historikerne delte meninger om dette.

Under alle omstændigheder lod de den modtagne bygning restaurere og indrettede sig i en lille, en-skibet Kirke, som de viede til Sant'Elena, hvorfor den fik navnet Sant'Elena dei Credenzieri.

I 1764 udvidedes Broderskabet, da man gik over til også at optage brændevinshandlere og tobakshandlere som medlemmer.

Confraternita dei Credenzieri opløstes omkring 1801.

 


Litteratur om Confraternita dei Credenzieri:
Guide Rionali di Roma. - Roma : Fratelli Palombi Editori.
- Rione VIII S. Eustachio, Parte 1 / a cura di Cecilia Pericoli Ridolfini. - 2. edizione, 1980.
- side 28.
Pocino, Willy: Le confraternite romane. Roma, Edilazio, 1. edizione, 2000.
- side 68.
Rendina, Claudio: Le chiese di Roma. Roma, Newton Compton editori, 2007. (Tradizioni italiane, 62)
- side 97.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas om Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 28.3.2014