ANNAS ROM GUIDE

Sacro Cuore di Gesù i Via di Monserrato 22

--- Via di Monserrato nr. 22-23 ---

Se over nr. 69 på Kort over den vestlige del af Campo de' Fiori-Turen

I Via di Monserrato står overfor Piazza de' Ricci et mindre hus, en 6-fags ejendom i 4 etager samt en tilbagetrukket overbygget etage, med gadenumrene 22-24A. I stueetagen, hvis facade er stenmønstret, er der 3 brede portbuer og til venstre for portbuen i nr. 23 sidder et af de mange gadealtre, som dette kvarter er så rigt på.

Det drejer sig om et portræt af Kristus, af typen "Sacro Cuore di Gesù": "Jesu Hjerte". (se foto på www.borgato.be)

Billedet er i mangefarvede mosaiksten, der er indsat i en oval ramme, i en ikke særlig dyb niche i muren. Også rammen er lavet af mosaiksten og omgivet af en smal metalramme, der holder på en beskyttende glasplade. Tavlen stammer fra et tidspunkt i 1800- eller 1900-tallet.

Kunstneren bag værket kendes ikke, men motivet er en kopi af et maleri fra 1767, udført af Pompeo Batoni til Chiesa del Gesù, hvor det kan ses idag i Cappella del Sacro Cuore til højre for alteret. Kristus ses i halvprofil med ansigt drejet over sin venstre skulder og blikket vendt mod vor højre side. Hans kjortel er rød og kappen over den højre skulder er blå. I venstre hånd holder han et hjerte omviklet af torne, der symboliserer menneskenes synder. Hjertet toppes af et kors og en flamme som symbol på nåden og kærligheden. Hans højre hånd peger på hjertet, hvorfra der udgår gyldne stråler, ligesom der gør bag hans hovede.

Under rammen sidder en smedejernsarm med en lygte, der oplyser billedet.

 

Litteratur om Sacro Cuore di Gesù i Via di Monserrato 22
Gittarelli, Sergio: Le edicole sacre di Roma : a passeggio per le vie di Roma alla scoperto delle Madonnelle. - 1. edizione. - (Roma?) : Edizioni ACM, 2008.
- side 150.
Martini, Maria Cristina: Madonnelle : edicole e immagini sacre sui palazzi di Roma. Roma, MMC Edizioni, 2010-. (A spasso con la storia) -
Volume 6: Rioni: VII - Regola, XI - S.Angelo, X - Campitelli. (2015). ------- side 27.
Info.roma.it: Sacro cuore di Gesù a Via di Monserrato.
www.borgato.be: Via di Monserrato.

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 24.5.2021 og sidst opdateret d. 25.5.2021