ANNAS ROM GUIDE
Museo Numismatico della Zecca Italiana

Den Italienske Stats numismatiske museum ligger i Finansministeriets (Ministero del Tesoro e del Bilancio) store bygning, Palazzo delle Finanze, på Via XX Settembre nr.97. Der er åbent tirsdag til lørdag kl.9-12.30 og gratis adgang mod at vise en form for legitimation. Telefonnummeret er: 06-47 61 33 17.

Museet huser en samling medaljer fra 1500-tallet til idag, 400 voksforme af Benedetto Pistrucci, der blandt andet har udført en engelsk Saint George-guldmedalje. Han var en af de dygtigste gravører i Rom og arbejdede også i længere tid i London. Samt en samling af alle de mønter, som er præget for Kongeriget Italien og for Republikken Italien. Desuden er der plancher, der illustrerer de forskellige former for møntprægning. I kældrene findes Kong Vittorio Emanuele III's righoldige møntsamling.

Museet åbnede i 1961 og er fra 1978 en del af "Istituto Poligrafico e Zecca dello Stato", Den Italienske Stats Seddel- og Mønttrykkeri, og indeholder mere end 20.000 udstillingsnumre. En del af disse stammer fra Pavernes Mønt-Kabinet, "Gabinetto Numismatico della Zecca Pontificia", som i 1870 blev overtaget af Den Italienske Stat. Herfra stammer også en del religiøse medaljer.


Litteratur om Museo Numismatico della Zecca Italiana:
Carpaneto, Giorgio: I palazzi di Roma. 3.edizione. Newton Compton editori, 1998.
- side 341.
La Grande Guida dei Rioni di Roma. 2.edizione. Newton Compton editori, 2001.
- side 1089.
Staccioli, Paola: Guida insolita dei Musei di Roma - e della Città del Vaticano : storia, arte, segreti, leggende e curiosità. Newton & Compton Editori, 2003.
- side 265.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.1.11.2003