ANNAS ROM GUIDE
Fotos fra Diocletian's Termer
Facaden til Santa Maria degli Angeli
Af det centrale bygningskompleks i Termeanlægget er der idag meget bevaret, blandt andet denne række facader, som ses for enden af Piazza della Repubblica. De er idag indrettet til lærerseminariet "Facoltà di Magistero dell'Università di Roma" (til venstre), til Kirken Santa Maria degli Angeli ( i midten) og til museum (til højre).
Facaden til Santa Maria degli Angeli
Kirken Santa Maria degli Angeli er indrettet i centralkomplekset, indgangen her i nordbuen i det gamle "caldarium" (sydbuen findes ikke mere).
Mur fra Diocletians Termer og Santa Maria degli Angeli
Buen ses her fra siden og selve kirkeindgangen er derfor skjult, men man kan - ligesom på forrige billede til højre - se resterne efter de buer og vægge, som fortsatte mod højre med en række rum, der svarer til dem, der endnu er bevaret på den modsatte side af kirken og blandt andet rummer lærerseminariet.
Hjørnebygningen fra Termernes centrale kompleks
Lærerseminariet ses til højre i billedet og derefter kommer - på den anden side af Via Pietro Barbieri - den gamle hjørnebygning i centralkomplekset (med kuplen), den har tidligere været biograf og er idag museum. De grønne anlæg og fontænen midt på pladsen ligger på det der engang var et stort parkanlæg rundt om centralkomplekset indenfor den lange mur, der indhegnede hele området og i midten afsluttedes af en stor exedra, der idag afspejles af de to buede palæer ved Via Nazionale.
Murrester ved Via Pietro Barbieri
Via Pietro Barbieri skærer idag midt ind igennem Termeanlæggets centrale kompleks, til venstre ligger hjørnebygningen, som nu bruges til museum, dernæst følger kompleksets nordvæg, først et lille velbevaret rum med hvælvet loft og dernæst mur og apsis fra et rum, man mener har været brugt til sportsplads.
Murrester
De gamle mure udgør nu dele af muren til Kirken Santa Maria degli Angeli
Santa Maria degli Angeli er indettet i termeanlæggets centrale hal
Santa Maria degli Angeli er indettet i termeanlæggets centrale hal, kaldet "basilica" samt i 2 af de mange rum, som lå for enderne (til højre og venstre) af det store rum, resten er forøvrigt også bevarede og kan ses rundt om kirken. Højalteret er anlagt ved at gennembryde en væg ind til et bagvedliggende større rum, "natatio", som derved er blevet så meget ændret, at det dårligt kan genkendes. Kirkerummet viser ellers ret godt det antikke rum i sin størrelse og højde, det krydshvælvede tag og de 8 enorme røde granitsøjler.
Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Ordliste
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Restauranter
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret 20.3.2003