ANNAS ROM GUIDE
Via Solferino

Via Solferino er et lille moderne gadestykke, der forbinder Piazza dei Cinquecento med Piazza dell'Indipendenza i den nordlige del af Esquilin-højen i Rione Castro Pretorio.

Den fortsætter Viale Enrico de Nicola efter Largo Montemartini ved det store kryds, hvor Via Volturno og Via Marsala mødes og ender ved Piazza dell'Indipendenza, hvor Via Curtatone støder til fra venstre og Via Magenta fra højre.

Gaden har som de andre gader i nabolaget navn efter steder, der har haft betydning for uafhængighedskrigene i midten af 1800-tallet. I 1859 havde Piemonte provokeret naboen, det store østrigske kejserdømme, så meget, at dette gav Kong Vittorio Emanuele II et ultimatum, som han afslog. Den østrigske hær marcherede da mod Italien og den franske konge Napoleon III måtte nu holde et tidligere afgivet løfte om hjælp i en sådan situation. Ved Solferino udkæmpede franske allierede tropper den 24. juni 1859 et af krigens allerblodigste slag med ca. 40.000 faldne. Dette enorme antal ofre fik schweizeren Henry Dunant (1828-1910), som på slagmarken var vidne til den mangelfulde indsats og muligheder for at hjælpe de sårede, til at grundlægge en neutral nødhjælpsorganisation, forløberen til nutidens Røde Kors. Slaget endte med et nederlag til den østrigske hær.


Fotos fra Via Solferino
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om Rom
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d 8.2.2004