ANNAS ROM GUIDE
Vincenzo Martinucci - italiensk arkitekt

19.århundrede

Vincenzo Martinucci var en italiensk arkitekt, der virkede i Rom. Han var søn af arkitekten Filippo Martinucci og han arbejdede sammen med sin far og fuldførte flere af dennes opgaver.

Af Vincenzo Martinucci's arbejde i Rom kender vi:

I Kirken Santi Giovanni e Paolo al Celio samarbejdede far og søn i slutningen af 1800-tallet på byggeriet af Cappella di San Paolo della Croce. Vincenzo færdiggjorde arbejdet efter Filippo's død i 1862.

I Kirken Sant'Andrea della Valle blev Cappella di San Sebastiano færdigrenoveret i 1869 af "architetto Martinucci". Det nævnes som et af Filippo Martinucci's værker, men også her må man formode at Vincenzo har færdiggjort arbejdet.

Omkring 1862 arbejdede Vincenzo Martinucci for broderskabet Arciconfraternita del Carmine og han kom da til at stå for udsmykningen af kirkerummet i broderskabets kirke Santa Maria del Carmine alle Tre Cannelle.

Palazzo Grassi i Via IV Novembre blev i den sidste del af 1800-tallet blev ombygget efter tegning af Vincenzo Martinucci.

Vincenzo Martinucci var sandsynligvis i familie med den tidligere arkitekt af samme navn, som arbejdede i Rom sidst i 1700-tallet.

Litteratur og links om Vincenzo Martinucci:
Info. Roma: Vincenzo Martinucci.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger/links om Rom
Søg i Annas Rom Guide
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 11.11.2007 og sidst opdateret d. 12.11.2007