ANNAS ROM GUIDE
San Tesauro Beccaria/de' Beccheria
13.århundrede

Tesauro Beccaria eller Tesauro dei (de') Beccheria stammede fra Pavia og var abbed i Vallombrosa-Klosteret i Toscana.

Under Pave Alexander IV (1254-1261) blev Tesauro Beccaria ifølge nogle kilder udnævnt til Kardinal og sendt il Firenze som pavelig legat. Det var et tidspunkt med voldsomme uoverensstemmelser mellem de to store partier, som i datidens Italien krigedes om magten, det ghibellinske parti og det guelfiske parti. Grænserne var hårdt trukket op og 2 nabobyer som Firenze og Siena stredes om magten, Siena under ghibellinerne og Firenze ledet af guelfere.

Tesauro Beccaria blev nu i Firenze anklaget for at konspirere med ghibellinerne og forråde guelferne, der lod ham halshugge den 12. september 1258.

Den store florentinske digter Dante Alighieri tilgav ikke et sådant forræderi mod sin fødeby og i sit store digt Den Guddommelige Kommedie placerede han Tesauro Beccaria i Helvede (Inferno XXXII).

Men Kirken belønnede sin trofaste tjener med en saligkåring og Vallombrosaner-munkene, der siden 1198 har passet Kirken Santa Prassede i Rom har i Cappella del Rosario ophængt et maleri af San Tesauro Beccaria's martyrium. Det er udført af Giovanni Domenico Piastrini da Pistoia i begyndelsen af 1700-tallet.

Litteratur om San Tesauro Beccaria:
Di Re, Paolo: Basilica di Santa Prassede. Monastero Santa Prassede.
- s.60.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d.27.5.2005