ANNAS ROM GUIDE
Pave Julius III
1550-1555

Kort om Pave Julius III:

Den romerske Kardinal Giovanni Maria (kaldet Gian Maria eller Giammaria) Ciocchi Del Monte blev den 8. Februar 1550 efter lang tids "tovtrækkeri" i konklavet valgt til pave efter Pave Paul III, som var død den 10. November 1549. Den nye Pave tog navnet Julius III og virkede i fem år til han døde den 23. Marts 1555 og blev efterfulgt af Pave Marcellus II.

Romerne var begejstrede over valget af denne pave, der hørte til familien Ciocchi Del Monte, som oprindeligt stammede fra Arezzo, men efterhånden var blevet ganske "romaniseret". Familien talte flere kardinaler og altså også nu en pave. Desværre var det ikke en ung og energisk pave, som nu kom til og skulle få styr på Rom efter, at der ikke havde været noget overhovede i flere måneder.

Julius III gjorde ikke noget for at stoppe eller moderere de store og overdådige fester, som nu blev afholdt for at fejre valget, og han fulgte også i sine forgængeres spor med at lade høje embeder og fordele komme sine unge nevøer til gode.

Trods tiltagende gigt nød Paven livet i den smukke Villa Giulia, som han lod bygge udenfor Porta del Popolo på den grund han havde arvet efter onkelen Kardinal Antonio Del Monte.

Den 23. Marts 1555 døde Pave Julius III. Han ligger begravet i en enkel sarkofag i "Vatikanets Grotter".


Mere om Pave Julius III:


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Bøger/links om Rom
Fotogalleri
Bykort
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet omkring d. 2.1.2004 og sidst opdateret 13.2.2011