ANNAS ROM GUIDE
Giovanni Garzia Millini - Kardinal
1562-1629

Se billede af Kardinalen og foto af hans buste og gravmæle

Giovanni Garzia, kaldet Giangarzia, Millini eller Mellini var født i Firenze i 1562 i en adelig familie, der stammede fra Rom. Mange medlemmer af familien gjorde karriere inden for Kirken, en onkel, Giovanni Battistia Millini, var Kardinal i 1476 og Giangarzia's morbroder, Kardinal Giambattista Castagna, blev pave i 1590 under navnet Urban VII.

Og netop denne onkel påtog sig opdragelsen og uddannelsen af Giangarzia, som derpå studerede kirkeret og påbegyndte en kirkelig karriere. Under Pave Sixtus V (1585-1590) blev han udnævnt til kirkelig jurist og efter sin onkels død lod den næste pave, Clemens VIII, ham ledsage Kardinal Enrico Caetani, som var udsendt til Polen, ligesom han senere ledsagede Kardinal Pietro Aldobrandini på en mission til Frankrig, hvor man forhandlede om et ægteskab mellem den franske konge Henri IV og den florentinske prinsesse Caterina de' Medici.

I 1605 blev Giovanni Garzia udnævnt til ærkebiskop i Colossae på Rhodos og de næste 2 år var han pavelige gesandt i Spanien. I 1606 udnævnte Pave Paul V ham til Kardinal-Præst. I 1607 eller 1611 blev han biskop af Imola og i 1607 blev han Titulær-Kardinal ved Kirken Santi Quattro Coronati.

Her foranstaltede Kardinalen i 1624 en række reparationer og ved denne lejlighed fandt man nogle tidligere gemte relikvier, blandt andet San Sebastiano's hovede i et relikvieskrin af sølv. Giovanni Garzia Millini's efterfølger på posten, Kardinal Girolamo Vidoni, lod senere bygge et alter for denne helgen.

I en lang række år tjente Giovanni Garzia Millini Kirken i Rom, som "General Vicar" og som "Camerlengo" i Kardinalkollegiet fra 1623 og som ærkepræst ved Kirken Santa Maria Maggiore. I denne periode nåede han også at deltage i 2 konklaver, det i 1621, hvor Gregor XV blev pave, og det i 1623, hvor Urban VIII blev valgt.

Den 20. August 1629 blev Giovanni Garzia Millini udnævnt til biskop af Frascati, men nåede ikke at virke som sådan i mange måneder, da han døde den 2. Oktober samme år. Han ligger begravet i Kirken Santa Maria del Popolo (Se foto af gravmælet og familiekapellet).


Litteratur og links om Giovanni Garzia Millini:
Catholic-Hierarchy: Giovanni Cardinal Garzia Millini.
The Cardinals of the Holy Roman Church: Millini, Giovanni Garzia.
Link til: Foto fra Giovanni Garzia Millini's grav i Kirken Santa Maria del Popolo.
Araldica Vaticana: M. - Alfabetisk fortegnelse over Kardinaler, hvis navne begynder med M.
Araldica Vaticana: Billede af Kardinalen.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 25.12.2005 og sidst opdateret d. 23.5.2009