ANNAS ROM GUIDE
Arciconfraternita di Santa Maria della Visitazione degli Orfani

Dette religiøse Broderskab blev grundlagt i 1500-tallet af Kardinal Giovanni Domenico De Cupis og en række præster med det formål at tage sig af, opfostre og uddanne forældreløse børn.

I en bekendtgørelse af 4. Februar 1540 bekræftede Pave Paul III Broderskabets formålsparagraf og regler, og allerede året efter ophøjede han det til Ærkebroderskab (Fra: Confraternita di Santa Maria della Visitazione degli Orfani - til: Arciconfraternita di Santa Maria della Visitazione degli Orfani).

Broderskabet blev tilknyttet Kirken Santa Maria in Aquiro og fik af Paven tilladelse til at benytte den tilstødende ejendom til at huse børnene. Børnehjemmet kaldtes derfor Pia Casa degli Orfani ("de forældreløses fromme hjem").

Broderskabet stod for styring og administration af dette børnehjem, der i starten husede både piger og drenge. Da pigerne i 1564 blev flyttet til Klosteret ved Kirken Santi Quattro CoronatiMonte Celio, blev uddannelsen og pasningen af børnene lagt i hænderne på nonner af Augustiner-Ordenen, mens den overordnede styring forblev hos Broderskabet.

I den periode i slutningen af 1700-tallet, hvor der i Rom var Republik, havde Broderskabet nedgang både i medlemstal og økonomi og i 1826 lod Pave Leo XII det lukke. Styringen af børnehjemmene overgik først til Ordenen Padri Somaschi og derefter til forskellige statslige kontorer.

 


Litteratur om Arciconfraternita di Santa Maria della Visitazione degli Orfani:
Roma Sacra. Elio de Rosa editore. Itinerario 32-33. (Dec.2006).
- side 101.
Pocino, Willy: Le confraternite romane. Roma, Edilazio, 1. edizione, 2000.
- side 105-106.
Archivi.beniculturali: Istituti S. Maria in Aquiro di Roma.
ISMA (Istituti di Santa Maria in Aquiro): Storia.


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas om Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 2.4.2012