ANNAS ROM GUIDE
Arciconfraternita del SS. Sudario dei Piemontesi

Dette religiøse Broderskab blev grundlagt i 1500-tallet af tilflyttere til Rom fra områderne i Norditalien, Piemonte, Savoia og Nice, med det formål at fremme og vedligeholde dyrkelsen af det i Torino-Domkirke opbevarede relikvie Jesu Ligklæde, Il Santissimo Sudario. Samt at yde hjælp til medlemmerne af Broderskabet.

I 1597 udstedte Pave Clemens VIII en bulle den 2. Juni, hvori han godkendte Broderskabets formål og statutter.

Dets første navn var blot Confraternita del SS. Sudario dei Piemontesi, men året efter hævede Paven Selskabet til et Ærkebroderskab, kaldet Arciconfraternita del SS. Sudario dei Piemontesi. (SS står for "santissimo": "det meget hellige").

Broderskabet fik sæde i den gamle Kirke San Ludovico, der lå omtrent der, hvor Kirken SS. Sudario ligger idag, blot lidt nordligere og lidt længere mod vest, ved Via del Monte della Farina og Piazza Vidoni, hvor der idag står bygningen Convento dei Teatini.

Den gamle Kirke var imidlertid ikke i så god stand og var desuden for lille og for forfalden til sit formål, så den blev snart revet ned og de franskmænd, som holdt til her, lod opføre en ny Kirke, San Luigi dei Francesi, mens piemonteserne, savoiarderne og tilflytterne fra Nice ("i nizzardi") valgte at bygge en ny lille kirke ved siden af den gamle, men med facade ud mod Via del Sudario, en gammel gade som kom til at tage navn fra Kirken, som de viede til Santissimo Sudario.

I 1798 blev Broderskabet opløst under den franske besættelse, men det genopstod i 1801. Efter nogen tid indgik det i det franske Broderskab ved San Luigi dei Francesi og ophørte sit selvstændige virke.

 

 


Litteratur om Arciconfraternita di Santa Maria della Visitazione degli Orfani:
Guide Rionali di Roma. - Roma : Fratelli Palombi Editori.
--- Rione VIII S. Eustachio, Parte 1 / a cura di Cecilia Pericoli Ridolfini. - 2. edizione, 1980. ------- side 54-56.
Pocino, Willy: Le confraternite romane. Roma, Edilazio, 1. edizione, 2000.
- side 144-145.
Roma Sacra : guida alle chiese della città eterna. 14. itinerario - . Elio de Rosa editore, 1998.
- side 2-4.
Wikipedia (italiensk tekst): Confraternita del Santo Sudario (Torino mm.).


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas om Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 30.1.2014