ANNAS ROM GUIDE
La Navicella

er en lille fontæne i form af en båd, som står på Piazza della NavicellaMonte Celio udfor Kirken Santa Maria in Domnica, på den anden side ligger pladsen Largo della Sanità Militare.

Båden er bygget på et antikt stengalleri og antagelig skænket til et tempel på stedet af en romer, der er vendt uskadt tilbage til Rom efter en - måske dramatisk - sørejse.

Det er en 3 meter lang romersk skibsmodel i sten, indviet til Gudinden Isis, de søfarendes beskytter. Isis var oprindelig en ægyptisk gudinde, så det er muligt, at giverne var ægyptiske sømænd på gennemrejse eller - mere nærliggende - soldater fra den nærliggende kaserne for udenlandske tropper, Castra Peregrina, som også husede de marinesoldater fra flåden i Cap Misenum, som var stationeret i Rom for at manøvrere det store solsejl over Colosseo. I denne Kaserne var der netop en mindre helligdom for Isis til brug for soldaterne.

Båden blev senere fundet i Villa Celimontana og Pave Leo X sørgede i 1513 for at den blev opstillet foran den nyrestaurerede Kirke på en sokkel, der bærer hans navn og familien Medici's våbenskjold. Under vejarbejder på Via della Navicella i 1931 blev den bygget ind i en fontæne på pladsen.

Fontænen får vand fra akvædukten Aqua Felice.


Fotos fra området
Kort over området
Bøger/links om La Navicella
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 17.3.2001 og sidst opdateret d. 24.11.2011