ANNAS ROM GUIDE
Kirken Madonna del Buon Consiglio

Kort om Kirken Madonna del Buon Consiglio:

Dette er en lille og meget gammel kirke, som ligger syd for Via Cavour i Via del Buon ConsiglioColle Oppio's nordvestlige del. I kirkens sakristi er der malerier fra det 14.århundrede med Jesus og forskellige helgener. Kirken er idag lavet om og huser hjælpearbejde udført af "Associazione Comboniana Servizio Emigranti e Profughi".

Tidligere var den viet til San Pantaleo og hed "San Pantaleo ai Monti" ligesom vejen kom til hedde Via di San Pantaleo ai Monti. Men den havde også andre tilnavne: "alli Pantani" fordi den lå tæt ved en bue af dette navn, "delli Monti" på grund af beliggenheden i Monti-kvarteret, "in trium Clibanorum" på grund af de tre høje, der mødes på det sted, hvor kirken ligger, "in tribus Foris" på grund af de tre nærliggende Kejserfora (Augustus', Trajan's og Nerva's). Endnu et tilnavn var "in tribus Fornis" "ved de 3 ovne".

Kirken blev indviet i 1113 af Pave Paschalis II og fra denne indvielse stammer alteret, som er en genbrugt romersk gravsten, som nu er flyttet til Musei Capitolini. Det er forsynet med middelalder-indskrifter, men nedenunder er der indskrifter fra den Julisk-Claudiske tid til minde om skriveren og præsten L.Volusius Himerus.

Dengang opbevarede man efter sigende San Pantaleo's relikvier i kirken og legenden fortæller, at der under kirken lå en brønd, hvor helgenens lig var skjult, på Lanciani's arkæologiske kort fra 1893-1901 er den angivet som "Cryptae Puteus", "en brønd i krypten". I Kirken San Pantaleo ved Piazza Navona eksisterer der en tilsvarende brønd. De troende drak dette vand og i kirken praktiserede man også djævleuddrivelse.

Kirken beholdt navnet San Pantaleo indtil det 16.århundrede, hvor den også blev viet til San Biagio og fik navnet "Santi Pantaleo e Biagio".

I 1748 blev kirken af Pave Benedikt XIV overdraget til det nye broderskab "Confraternita della Beata Vergine del Buon Consiglio", som lod højalteret reparere og forsyne med et meget dyrket billede af Madonna del Buon Consiglio. Det var en kopi af det Maria-billede, som dyrkes i Domkirken i Genazzano. Herefter fik kirken sit nye navn.

Madonna del Buon Consiglio fungerede herefter som kirke indtil ca. 1974, hvor den blev ødelagt af en brand. Idag er det indre fra 1700-tallets restaurering og al løst udstyr er fjernet, da den bruges som "menighedshus".


- Mere om Madonna del Buon Consiglio -


Fotos af kirken og gaden
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet ca. d. 23.4.2003 og sidst opdateret d.15.10.2006