ANNAS ROM GUIDE
Santa Maria in Carinis

Denne lille kirke, der idag er helt forsvundet, lå på vestsiden af Via del Colosseo nord for den gamle gade Via di San Pietro in Vincoli, som gik nede fra Forum-området, her det antikke Carinae-område, hvorfra kirkens tilnavn stammer, og op til Kirken San Pietro in Vincoli på højtoppen på Colle Oppio. Santa Maria har nok ligget omtrent der, hvor de nuværende gader Via del Buon Consiglio og Via del Tempio della Pace møder Via del Colosseo.

Kirken er kendt fra slutningen af det 12.århundrede og bestod langt op i tiden, i hvert fald har maleren Achille Pinelli afbilledet den i 1800-tallet, hvor facaden nærmest kun består af en indgangsdør med et tilgitret vindue på hver side og et ovenover, alle i brede, flade rammer. På en stenplade over døren står kirkens navn. Resten af en tilsyneladende stor bygning udenom er det kloster for Cistercienser-munke, som kirken tilhørte. Indgangen skal have været fra Via del Colosseo.

Anlæggelsen af Via Cavour i sidste del af 1800-tallet medførte store forandringer i området, hvor også kirken og klosteret blev nedrevet.


Litteratur om Santa Maria in Carinis:
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- . Rione I, Monti
- Del 2: side 106.
Lombardi, Ferrucci: Roma, le chiese scomparse. Fratelli Palombi Editori, 1998.
- side 73.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.4.7.2003