ANNAS ROM GUIDE
Titulus Aquilae et Priscillae

I en privatbolig på Aventin boede det romerske ægtepar Aquila og Prisca eller Priscilla. I dette hus "Domus Priscae" skal apostelen Peter (San Pietro) og senere apostlen Paulus (San Paolo) have boet under deres ophold i Rom.

Her døbte San Pietro ifølge nogle beretninger ægtefællerne og her indrettedes et bedehus for de kristne "Titulus Aquilae et Priscae/Priscillae" og snart blev denne "hjemmekirke" et vigtigt centrum for kristendommens udbredelse og omtales af apostelen Paulus i hans breve. Det er muligvis rester af dette kapel, som man i 1776 udgravede under Kirken Santa Prisca.

Efter fundet af en bronze-indskrift i husresterne kæder man Aquila og Prisca sammen med Pudens- og Acilius Glabrio-familien, som både havde et hus på Aventin tæt ved Aquila og Prisca's og et i den nuværende Via Urbana, hvor Sankt Peter skal have prædiket i "Titulus Pudentis", der senere er blevet til Kirken Santa Pudenziana.

Navnet "Titulus Aquilae et Priscillae" blev senere ændret til "Santa Prisca", efter at denne martyrs rester blev fundet og begravet her under Pave Eutychianus (274-283).


Fotos fra området
Kort over området
Bøger/links om Titulus Aquilae et Priscillae
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 17.9.2000 og sidst opdateret d. 17.10.2010