ANNAS ROM GUIDE
Pontificia Università San Tommaso d'Aquino

Det pavelige universitet, som hedder Pontificia Università San Tommaso d'Aquino, kaldtes også Pontificio Ateneo Angelicum og herefter er pladsen Largo Angelicum, der ligger ved Via Panisperna's udmunding i Largo Magnanapoli, opkaldt.

Universitetet tilbyder undervisning og driver forskning under Dominikaner-Ordenens ledelse. I det store hus, der tidligere husede Dominikaner-Klosteret ved Kirken Santi Domenico e Sisto i Via Panisperna, flokkes 150 lærere og 1400 studerende fra alle lande. Der undervises blandt andet i teologi, kirkeret, filosofi, socialvidenskab og en del af undervisningen foregår på engelsk.

Universitetets historie går tilbage til slutningen af 1500-tallet, hvor Monsignor Juan Solano grundlagde et italiensk-spansk kollegium viet San Tommaso d'Aquino. Dette fik til huse i Klosteret ved Kirken Santa Maria sopra Minerva og blev ledet af romerske og spanske Dominikanere.

I 1873 måtte kollegiet flytte fra Santa Maria sopra Minerva og i en række år opholdt det sig i forskellige byer, indtil det i 1932 kunne flytte ind i det gamle Dominikaner-Kloster ved Santi Domenico e Sisto.

I de mellemliggende år var undervisningen blevet udvidet til også at omfatte filosofi og kirkeret og kollegiet havde i 1906 fået betegnelsen "paveligt" ("pontificio") og tilnavnet Angelicum. I 1963 ophøjede Pave Johannes XXIII kollegiet til at være paveligt universitet.

Nye udgravninger har under Universitetet åbenbaret rester af et Diana-Tempel fra det 1.århundrede før Kristus.


Litteratur og links:
Pontificia Università San Tommaso d'Aquino.

Rundtur i Angelicum
Plan over Angelicum
Monastero dei Santi Domenico e Sisto
Kort om Kirken Santi Domenico e Sisto
Mere om Kirken Santi Domenico e Sisto
Bøger om Kirken Santi Domenico e Sisto
Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 27.12.2005 og sidst opdateret d. 8.3.2009