ANNAS ROM GUIDE
Caserma Cadorna


Caserma Cadorna tilhører Roms Politi og Toldvæsen ("Guardia di Finanze") og bygningen huser forskellige stationer for disse væsener samt offentlige kontorer. I bygningens gård kan man se rester af gamle mure, der stammer fra det tidligere Patriarchio Liberiano, som brugtes til beboelse for præsterne ved Kirken Santa Maria Maggiore.

Det gamle hus, hvis ældste dele stammer fra den tidlige Middelalder, Palæet er bygget på det sted, hvor tidligere Patriarchio Liberiano blev revet ned i begyndelsen af 1600-tallet, da Pave Paul V anlagde gaderne Via Paolina og Via dell'Olmata på grunden, der tilhørte Kirken. Senere, i slutningen af 1600-tallet, byggede familien Ravenna et nyt palæ på grunden ud mod Kirken og Caserma Ravenna opstod på grunden bagved. Sit nuværende navn fik kasernen efter General Raffaele Cadorna, som med sin hær på 50.000 mand indtog Rom den 20.september 1870 og derved indlemmede den i det nye italienske Kongerige og gjorde en ende på Pavestaten.

Hvis man har mulighed for at komme ind i kasernens gård, kan man som nævnt se rester fra det gamle Patriarchio Liberiano: i husvæggen er der inkorporeret rester af mure bygget i romansk stil. I den nærliggende Palazzo Cassetta findes der andre dele af komplekset, som menes at stamme fra Middelalderen.

Litteratur om Caserma Cadorna:
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
Rione I, Monti, del 3: side 72.
Storia di Roma. Af Claudia Cerchiai m.fl. I Big Newton. Newton & Compton Editori, Rom, 2003.
- side 1262-1263.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 26.2.2005 og sidst opdateret d. 28.2.2005