ANNAS ROM GUIDE
San Lorenzo in Fonte
Foto af Kirken San Lorenzo in Fonte - facaden. Klik for at se et stort foto i et nyt vindue
Kort om San Lorenzo in Fonte:
Foto af Kirken San Lorenzo in Fonte - kirkerummet. Klik for at se et stort foto i et nyt vindue

Kirken San Lorenzo in Fonte ligger i Via Urbana nr.50 i Rione Monti og den har ligget på dette sted i utroligt mange år, idet traditionen vil at den er bygget over det hus, hvor Diakonen Laurentius (San Lorenzo) blev holdt fængslet i august 258, mens han ventede på at komme for en dommer og få sin dødsdom ved martyriet for sin kristne tro.

Dette hus, som lå her ved Antikkens Vicus Patricius, tilhørte centurionen Hippolytus, som var fangevogter for Laurentius og som blev så påvirket af dennes rolige afventen sin skæbne, at han blev omvendt til Kristendommen og lod sig døbe af Laurentius i det baderum, der hørte til hans hus.

I kælderen under Kirken kan man besøge det gamle romerske hus og se det rum, hvori man mener, at San Lorenzo sad fængslet, samt rester af baderummet, hvor helgenen døbte Hippolytos (Sant'Ippolito) og dennes familie.

Kort efter Lorenzo's og Ippolito's død indrettedes huset til kapel, ja faktisk mener man, at der blev oprettet to kapeller, viet til hver sin martyr: Titulus Laurentii og Titulus Hippolyti. Senere blev de slået sammen til én kirke, viet til begge helgener.

Den nuværende kirke er bygget i 1543. Facaden er fra 1800-tallet, mens kampanilen er fra 1734. Kirken har kun et skib med sidekapeller og i gulvet ved indgangen er der en rist, der henviser til San Lorenzo's martyrium.


Læs mere om San Lorenzo in Fonte

Fotos fra Kirken
En rundtur i Kirken
Domus Hyppoliti
Oratorio di Sant'Ippolito
Bøger og links om Kirken
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 31.10.2004 og sidst opdateret d.29.11.2004