ANNAS ROM GUIDE

Santi Sergio e Bacco

Rundtur i Kirken Santi Sergio e Bacco:

DET YDRE:

Kirkens facade ligger ud til Piazza della Madonna dei Monti, mens indgangen er gennem en dør ind til sognekontoret ved siden af. Facaden er indkapslet i den tilhørende Klosterbygning, hvor de ukrainske munke i Rom har sæde, og den er udført i teglsten med en travertinportal fra 1600-tallet. Den er tegnet af arkitekten Ettore Bonoli og opdelt i 3 etager kronet af et trekantet gavlfelt foroven. I stueplan er den høje portal flankeret af to nicher, hvori der står to statuer.

Over portalen er der et trekantet gavlfelt og herover på første salen et højt vindue, der ender i en bue. Det er flankeret af to flade søjler med en halvmåneformet frise. På hver side er der i muren indsat et våbenskjold mellem to flade søjler, til højre er skjoldet for det munkeordenen Ordine di San Basilio med den brændende søjle som symbol på troen, der ikke kan skades, og til venstre er det Pave Leo XIII's våben.

Over førstesalen løber der ligesom over andensalen et indskriftsbånd i hele facadens bredde til minde om restaureringen under Kardinal Antonio Barberini "F. Ant. Barberin. Car. S. Onophrii / In Honor SS. Sergii et Bacchi".

Den øverste etage har i midten et smalt og højt vindue flankeret af to mindre vinduer og kronet af en bue med et trekantet felt foroven. På hver side heraf gentages de flade søjler fra etagen nedenunder, men her flankerer de endnu et sæt nicher, hvor to andre statuer er opstillet, De fire statuer forestiller: Kardinal Antonio Barberini, dennes broder Pave Urban VIII, Metropolitten Giuseppe Velamin Rutskyj og Kardinal Giuseppe Slipyj.

Kirken Santi Sergio e Bacco. cop.Leif Larsson

Kirken Santi Sergio e Bacco. cop.Bo Lundin
Cop. Bo Lundin

DET INDRE:

Kirken er i ét skib og udseendet stammer fra restaureringen i 1700-tallet udført af Francesco Ferrari. Rummet har to sidealtre og en bred apsis. Langs væggene er der smalle nicher mellem flade søjler med korinthiske kapitæler og et gavlfelt med små engle i stuk.

Indgangspartiet udgøres af en meget smuk nyklassicistisk nøddetræs-"bussola" ("mellemgang") fra 1788 og herover sidder et smukt kor, også det i nøddetræ.

I loftet er der dekorationer fra 1800-tallet samt en fresko af Sebastiano Ceccarini (1703-1783), der forestiller "Assunta" ("Maria's Himmelfart").

På det højre sidealter er der et maleri af Ignazio Stern (1680-1748). Det forestiller San Basilio.

Foran højalteret står den billedsmykkede væg, som i den ortodokse kirke adskiller koret fra menigheden. Den er udført i smedejern og dekoreret med hellige billeder.

Højalteret er smykket af en edicola med to kannellerede søjler i grønt marmor og korinthiske bronzekapitæler, udført af Filippo Barigioni (1690-1753). I denne edicola sidder det undergørende maleri af Madonna del Pascolo under en sølvplade, der dækker en stor del af billedet.

På venstre sidealter er der et maleri af San Sergio udført af Ignazio Stern.

Til venstre for hoveddøren er der et monument fra 1826 for Giulio Miszewski ligesom der er flere andre gravmæler rundt omkring i Kirken.

På væggen i presbyteriet hænger malerierne "Educazione della Vergina" ("Jomfru Maria's Undervisning"), til højre, og "Natività" ("Jesu Fødsel"), til venstre. De stammer fra første halvdel af det 18.århundrede.

Mere om Kirken: historien
Mere om Kirken: Museet
Det undergørende Madonna-billede
Bøger og links om Kirken
Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d.19.10.2004 og sidst opdateret d. 29.8.2011