ANNAS ROM GUIDE
Villa Aldobrandini

Kort om Villa Aldobrandini:

På det nederste stykke af Viminalhøjen ned mod området Magnanapoli ligger mellem Via Nazionale og Via Panisperna fra Via Mazzarino til Largo Magnanapoli det, der er tilbage af det engang storslåede landsted "Villa Aldobrandini".

Via Nazionale med muren til Villa Aldobrandini

Omgivet af høje mure, som for størstepartens vedkommende er nyere støttemure, kommet til efter Via Nazionale's åbning, hvor niveau'et blev kraftigt sænket for at skabe en mere bekvem kørevej, ligger i det gamle niveau og altså højt hævet over gadeplan en dejlig park, som siden 1930'erne har været åben for offentligheden.
Villa Aldobrandini: parken

Selve villa'en, beboelses-palæet, ligger i parkens ene hjørne ud mod Via Panisperna og Via Mazzarino og stammer fra 1600-tallet med mange senere til- og ombygninger. Hele komplekset er bygget ovenpå det sted, hvor i sin tid Constantin's Termer lå. Dette termeanlæg byggedes for sin del ovenpå tidligere bygninger og en kraftig opfyldning af det skrånende terræn, så der skabtes en plan terrasse som fundament for byggeriet. Ruiner af de tidlige bygninger fra det 1.-3.århundrede efter Kristus kan ses ved indgangen til parken i Via Mazzarino.
Via Mazzarino: Ruiner under Villa Aldobrandini

En af de ældste dele af Villa Aldobrandini er pavillonen på hjørnet af Largo Magnanapoli og Via Panisperna, den er tegnet af Carlo Lambardi omkring 1590 og havde en indgangsdør til parken. Efter at gadeniveauet blev sænket ses denne dør hængende umotiveret midtvejs oppe i muren. I pavillonen ophængtes i 1604 det berømte maleri "Nozze Aldobrandini", som man fandt på Esquilinhøjen. Det er et antikt romersk murmaleri, som idag kan ses i Biblioteca Vaticana.
Largo Magnanapoli med Villa Aldobrandini-pavillonen

Læs videre om Villa Aldobrandini's historie.

Læs mere om Villa Aldobrandini: palæet.

Læs mere om Villa Aldobrandini: parken.

Fotos fra Villa Aldobrandini
Kort over Magnanapoli området
Kort over Viminal området
Bøger og links om Villa Aldobrandini
Spise og bo i området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d..2.5.2004 og sidst opdateret d. 17.5.2004