ANNAS ROM GUIDE
Vicus Capralicius
Denne gade kendes fra Pave Johannes III's tid (560-573), hvor det nævnes, at den lå i det sogn, der hørte til Kirken Santi Apostoli.

Navnet er en forvanskning af gadens antikke navn Vicus Caprarius, som senere atter blev forvansket til Vicolo Capralicio, inden den skiftede navn til Via di Trevi og til det navn, som vi kender den under idag: Via di San Vincenzo.

Dette gadestykke med de mange navne ligger mellem Piazza di Trevi og Largo Pietro di Brazzà.

I årene 1999-2001 var ejendommen mellem Via di San Vincenzo og Vicolo del Puttarello ved at blive ombygget til en ny biograf, "Sala Trevi, Alberto Sordi" og ved denne lejlighed blev der mulighed for at foretage en fuldstændig udgravning af husets kælder og fundament, hvorved man fandt rester af den antikke gade og bebyggelsen omkring, både af bygninger fra Antikken og af mure fra Middelalderen.

På det tidspunkt, hvor gaden hed Vicus Capralicius, var de antikke bygninger imidlertid blevet fuldstændigt ødelagte af brande, antagelig i forbindelse med goterhærenes hærgen i Rom i det 5. og begyndelsen af det 6. århundrede. Men ruinerne af de ødelagte huse tjente senere som fundament for en Middelalderbebyggelse i det 12. og 13.århundrede.

Udgravningerne i Area Archaeologica Vicus Caprarius, "La città d'acqua", kan beses fra Vicolo del Puttarello nr. 25 (Bagved Piazza della Fontana di Trevi). Åbningstider: mandag: kl.16-19, tirsdag og onsdag: bestil tid på 339 77 86 19 2, torsdag+søndag: kl.11-15.


Litteratur om Vicus Capralicius:
Carpaneto, Giorgio: I vicoli di Roma. 3.edizione. Newton Compton editori, 1995.
- side 82f.
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 245.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr.16.

Fotos fra Vicus Caprarius
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 21.7.2007 og sidst opdateret d. 2.9.2007