ANNAS ROM GUIDE
Via dell'Ara Massima di Ercole

går fra Via della Greca til Via dei Cerchi på vestsiden af Circo Massimo.

I nærheden af denne vej stod et pragtfuldt alter for halvguden Hercules (Ercole) med en stor statue, der senere blev genfundet og idag står i museet i Conservator-paladset, Palazzo dei Conservatori på Capitol.

På det nærliggende kvægtorv Forum Boarium, der lå der, hvor nu Piazza della Bocca della Verità ligger, dyrkedes Hercules, beskytteren af de flokke af okser og får, som græssede på det store område mellem Campidoglio, Palatin og Aventin. Legenden fortæller, at han boede i dette område, da han som én af sine 12 opgaver havde hentet det 3-hovede uhyre Geryones' okser, som kæmpen Cacus stjal fra ham og gemte i sin hule ved Tiberen. Som tak for sin sejr over Cacus rejste Hercules ved foden af Aventin et alter for Jupiter Inventor og ofrede der en okse.

Men Kong Evander rejste et endnu større alter for Hercules til minde om hans sejr over den frygtelige Cacus, alteret kaldtes Ara Maxima. Senere byggede Evander ved siden af alteret et lille rundtempel Aedes Herculis Victoris og familierne Potitius og Pinari, 2 af de fornemste slægter i Rom med bl.a. besiddelser på Aventin fik opsynet med de græske ceremonier i templet.

Senere byggede man bygningen Statio Annonae som hovedkvarter for Praefectus Annonae, som havde ansvaret for byens torvehandel og dens forsyning med levnedsmidler og korn på ruinerne af Ara Maxima.


Fotos fra området
Kort over området
Bøger/links om Via dell'Ara Massima di Ercole
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside