ANNAS ROM GUIDE
Via del Grifone

er en lille blindgyde i Rione Monti, hvor den går mod nord fra Via Baccina på stykket mellem krydset Via di Sant'Agata dei Goti/Via dei Neofiti og Via dei Serpenti/Piazza della Madonna dei Monti lige ud for bagsiden af Kirken Madonna dei Monti.

Navnet stammer muligvis fra skilt udsmykket med en grif, som skulle reklamere for et ellers ukendt gæstgiveri i gaden, men det kan også være, at gaden er opkaldt efter familien Grifoni, som måske har haft en ejendom i området. En Matteo Grifoni byggede senere et palæ på Corso'en og familien har måske ejet andre ejendomme i kvarteret.

I denne gade ejede slagteren Francesco Zaccarelli et hus og det var hertil, at han og hans søn Paolo bragte den døende San Giuseppe Labre, da denne besvimede på gaden udenfor Madonna dei Monti. Zaccarelli gav helgenen et rum at bo i og her døde San Giuseppe den 16. april 1783. Rummet er idag indrettet til kapel, som man kan besøge gennem ingangen i Via dei Serpenti nr.2.

Via del Grifone hørte til sognet omkring Kirken San Salvatore ai Monti og sognebørnene herfra kom efter San Giuseppe Labre's død i klammeri med sognebørnene oppe fra Kirken San Martino ai Monti, der ønskede helgenen begravet i deres kirke. Enden på konflikten blev, at han blev begravet i en helt tredje kirke, nemlig Madonna dei Monti.


Litteratur om Via del Grifone:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 470.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr.17.

Fotos fra området
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 11.10.2004