ANNAS ROM GUIDE
Via dell'Angeletto
er en lille gade i Rione Monti bag Piazza della Madonna dei Monti, hvor den forbinder Via degli Zingari i nord med Via Leonina i syd.

Gaden har navn efter en beværtning, der kaldtes "Den Lille Engel" = "Angeletto" og denne kender vi fra nogle meget gamle registre over butikker i Rom. Beværtningen havde salg og udskænkning af vin.

I nr.7 i denne gade var der engang et af de små gadealtre, som netop Monti-kvarteret er så rigt på, et billede af Madonna som "Consolatrix Afflictorum", "Trøster af de ulykkelige", men der er desværre intet tilbage heraf idag.

Ved gadens vestside lå under Piazza della Madonna dei Monti i antikken et beboelseshus, der har tilhørt en ellers ukendt C. Sestius.

Via dell'Angeletto ligger lige syd for Via del Boschetto, der på dette stykke tidligere kaldtes Via delle Carrette på grund af de mange trækvogne med varer, som havde holdeplads her i det område, der også kaldtes "Contrada degli Olmi" på grund af de mange elmetræer, der voksede på Viminalhøjens skråning i det relativt øde og ubebyggede kvarter i Middelalderen og til højt op i tiden.


Litteratur om Via dell'Angeletto:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 81f.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr.22.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione I, Monti. Del 3: side 56.

Fotos fra området
Kort over området
Kort over turen
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 24.10.2004