|
|
BIGNÈ DI SAN GIUSEPPE
Disse kager serveres i Rom ved Festa di San Giuseppe den 19. Marts. |
Til ca 80 bignè skal du bruge: 1 glas vand * 100 gram smør * en smule salt * 1 teskefuld sukker * 150 gram mel * 4 æg * revet skal af 1 citron * olie eller fedt til fritteringen * flormelis til pynt Kom vand, smør, salt og sukker i en gryde og bring det i kog. Tag gryden af ilden og hæld melet i samtidig med at du rører eller pisker dejen kraftigt. Sæt atter gryden på ilden over svag varme og fortsæt omrøringen, indtil dejen har samlet sig og slipper gryden. Lad dejen køle lidt af, inden du tilsætter æggene, ét af gangen, under stadig omrøring. Tilsæt derpå den revne citronskal og fortsæt med at røre, indtil dejen danner luftbobler, når den bearbejdes. Dejen skal herefter hvile en times tid. ---------------------------------------------------------- Varm olie eller fedt til fritteringen op i en høj gryde til det er varmt, men det må ikke begynde at ryge! Skru derpå lidt ned for varmen. Form små klumper af dejen mellem 2 teskeer og hæld dem forsigtigt i det varme fedstof. Kom ikke for mange i gryden ad gangen, så vil "bignè'erne" selv vende sig. Evt. kan du ryste gryden let, så de bliver brune på begge sider. Når "bignè'erne" er hævede og pænt brunede, tages de op og lægges på fedtsugende papir. Ved serveringen anbringer du alle "bignè-erne" i pyramideform på et fad og drysser flormelis over som pynt. (Cucina Regionale Italiana. A cura di Ada Boni. Mondadori, 1975.) Buon Appetito!
|
I e-shoppen QualityWorld kan du finde spændende italienske vine og andre specialiteter, som kan genkalde stemningen fra Rom hjemme hos dig selv |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|