ANNAS ROM GUIDE
Det grønne Rom : plantenyheder

- Se oversigt over andre sider om planter og dyr i Rom -


Den 15. maj 2007 blev den lille plads Largo Leopardi ved Via Merulana indviet i sin nye og renoverede skikkelse. Pladsen har fået nye fortove og adgangsforholdene til Maecenas' Auditorium (som kan besøges efter foregående aftale) er blevet forbedrede. Desuden er der blevet plantet nye appelsintræer af sorten "arancio amaro" (Citrus aurantium).


I april 2007 blev Den Spanske Trappe påny udsmykket med blomstrende azaleaer, som det er sket de sidste 70 år, hvor over 1000 planter om foråret flyttes fra det kommunale gartneri San Sisto og ind i bymidten.


I marts 2007 er Kommunens parkafdeling, Servizio Giardini, i gang med at forny træbevoksningen ved Viale Piero Gobetti i nærheden af Università La Sapienza, hvor der bliver plantet 62 nye 5 meter høje elmetræer (på italiensk: olmi), der skulle være resistente overfor elmesygen, der tidligere fældede mange af byens elmetræer.

Desuden bliver der på Viale Marco Polo plantet 18 nye pyramideege (på italiensk: farnie eller querce piramidali) i stedet for den tidligere træbevoksning af robinia-træer, hvoraf der idag kun er få tilbage.

Endelig er Servizio Giardini i gang med at beskære træerne langs Via Tuscolana, hvor 200 Judas-Træer (på italiensk: alberi di Giuda) og 42 store stenege (på italiensk: lecci) på strækningen mellem Quadraro og Porta Furba får et eftersyn.


I januar 2007 gik Kommunens parkafdeling, Servizio Giardini, i gang med at forny træbevoksningen ved Via Labicana, hvor 20 ældre træer af arten Sophora, der med sin kraftige rodvækst skaber problemer for vejbelægningen, erstattes af 40 unge egetræer af arten Robur Fastigiata (Pyramideeg), der med deres dybtgående rødder og oprette, tætte vækst ikke skulle forvolde det samme besvær. Trafikselskabet Atac vil samtidig lade de ødelagte fortove reparere.


I december 2006 arbejder Kommunens parkafdeling, Servizio Giardini, med at udskifte træerne i Via XX Settembre, hvor 24 robinia-træer nu har nået den alder, hvor de er begyndt at forfalde. I stedet planter man 28 hestekastanie-træer, der om foråret vil udsmykke gaden med deres smukke hvide blomster.


I efteråret 2006 blev der i Rom plantet 60 nye, 10-meter høje platantræer langs med Tiberens bredder til erstatning for de af de 100 år gamle træer, som var blevet syge og i sommerens løb fjernet. De nye træer stammer fra en planteskole i den norditalienske by Mantova og skulle være modstandsdygtige overfor storbyens trængsler: forurening, udstødningsgas og de konstante vibrationer fra den voldsomme trafik langs floden.Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bøger og links om Rom
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 25.12.2006 og sidst opdateret d. 17.5.2007