ANNAS ROM GUIDE

Camere di Sant'Ignazio i Casa Professa dei Gesuiti

adgang fra Kirken Il Gesù, Piazza del Gesù

Se nr.9 og 10 på Kort over Campo de' Fiori-Turen

I det tidligere Jesuitiske hovedsæde i Rom, Casa Professa dei Gesuiti, som nu huser Ordenens internationale Kollegium, er det muligt at få adgang til de såkaldte "Camere di Sant'Ignazio" eller "Stanzette di Sant'Ignazio", en række rum, hvori Sant'Ignazio (Sankt Ignatius af Loyola) levede sine sidste år. Denne del af bygningen er hvad der er tilbage af det oprindelige gamle hus fra før 1556, da Sant'Ignazio døde. Da man valgte at opføre den nye bygning, sørgede man først for at bygge nogle hvælvinger under den etage, hvor helgenens værelser lå, så disse kunne understøttes, når omgivelserne blev revet ned og det nye kompleks opført udenom.

Adgangen til rummene sker gennem Kirken Il Gesù, hvor der efter det 3. Kapel i højre side er en gennemgang til Kirkens Sakristi.

Herefter går turen gennem et lille Museum med forskellige religiøse malerier, gravsten og sager fra Kirken. Her ses blandt andet en altertavle med Jesu omskærelse ("Circoncisione di Nostro Signore") malet af Girolamo Muziano i 1587-1589. Den var oprindeligt beregnet til at hænge over Kirkens højalter.

I den store gård fører en dør i højre side ind til Sant'Ignazio's rum, der ligger bag en voldsomt dekoreret korridor bemalet med falske perspektiver, søjler, relieffer, engle og stukgesimser af Andrea Pozzo og fresker af Giacomo Courtois ("Il Borgognone") i 1695. Motivet i malerierne er hentet fra helgenes liv.

En lille trappe fører til 4 værelser med de originale lave lofter og flere originale døre fra 1500-tallet. I det første rum er der forskellige minder om Sant'Ignazio og andre Jesuiter-helgener. Det næste værelse er Sant'Ignazio's kapel, hvor helgenen sov, studerede og skrev Ordensreglementet. Herinde ses et maleri af helgenen udført af Jesuiteren Fratel Gian Paolo. Det næste rum kaldes "Cappella della Madonna", hvor Sant'Ignazio døde den 31. Juli 1556. Det var tidligere modtagelsesværelse. I det sidste rum boede Fratel Gian Paolo, som var Ignazio's nære ven og hjælper..

 

 

Litteratur om Camere di Sant'Ignazio:
Guide Rionali di Roma. - Roma : Fratelli Palombi Editori, 1980.
--- Rione IX Pigna, Parte 1 / a cura di Carlo Pietrangeli. - 2. edizione. ----- side 54-57.
Roma Sacra : guida alle chiese della città eterna. - Elio de Rosa editore, 1999.
--- Itinerario 9: side 63.
Chiesa del Gesù di Roma: ...Stanze di Sant'Ignazio...
Collegio del Gesù: Le camerette di Sant'Ignazio.
Romeartlover: Casa Professa.

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 29.8.2013 og sidst opdateret d. 30.8.2013