,
ANNAS ROM GUIDE
Edicola med Immacolata Concezione
Piazza del Paradiso nr. 67-68

Se foto fra borgato.be - og Se foto fra Info.roma.it

Se oven for nr. 43 på Kort over den midterste del af Campo de' Fiori-Turen

Over indgangsdøren til Albergo Lunetta, der i kvarteret Rione Parione står på sydsiden af Piazza del Paradiso og har numrene 67-68, sidder et af de mange små gadealtre, "edicole sacre", som dette kvarter er så rigt på.

Det drejer sig her om et lille ovalt relief af Jomfru Maria fremstillet som Den Ubesmittede Undfangelse: Immacolata Concezione (se foto fra info.roma.it).

Der er tale om et basrelief i cremefarvet stuk fra 1500-tallet, udført af en ukendt kunstner og indfældet i stenbuen omkring indgangen til et af Roms ældste hoteller Albergo della Lunetta, der har stået på dette sted siden 1368, dog dengang med navnet Albergo della Luna. Den nuværende bygnings udseende stammer dog fra 1800-tallet med seneste renovering omkring 2011.

Jomfru Maria vises i hel figur, stående ovenpå en jordklode foran en nymåne, og med foden knusende en slange, symbolet på det Onde. Hun er iført en vig, foldet kappe over en fodlang kjortel og hun holder armene i de vige ærmer foldet over sit bryst. Ansigtet vender opad, så hun skuer mod Himmelen og hendes hoved er omgivet af en ring af stjerner.
Under jordkuglen og langs den ovale rammes sider er der en række "puffede" skyer. På jordkuglen er der et relief med Maria's monogram.

Den omgivende runde og profilerede ramme er - som resten af relieffet - af stuk og stammer som nævnt fra 1500-tallet.

 

Litteratur om Edicola med Immacolata Concezione:
Gittarelli, Sergio: Le edicole sacre di Roma : a passeggio per le vie di Roma alla scoperto delle Madonnelle. - 1. edizione. - (Roma?) : Edizioni ACM, 2008.
- side 132.
Martini, Maria Cristina: Madonnelle : edicole e immagini sacre sui palazzi di Roma. Roma, MMC Edizioni, 2010-. (A spasso con la storia)
- Volume 5: Rioni: VI - Parione, IX - Pigna. (2014). ------- side 46.
Albergo della Lunetta: History.
borgato.be: Piazza del Paradiso.
Info.roma: Immacolata Concezione sull'Albergo della Lunetta.

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 7.7.2023 og sidst opdateret d. 29.9.2023