,
ANNAS ROM GUIDE

Edicola med Santo Stefano
på hjørnet af Via dei Banchi Vecchi og Vicolo Cellini

Se til højre for nr. 75 på Kort over den vestlige del af Campo de' Fiori-Turen

På højde med førstesalen sidder på hjørnet af Via dei Banchi Vecchi og Vicolo Cellini et stort helgenbillede i en oval stukramme. Maleriet forestiller Santo Stefano i rød kappe og med en palmegren i den ene hånd, mens den anden holder nogle sten, symbolet på hans martyrium: dræbt ved stening.

At det lige er Santo Stefano, der hænger her, skal være et minde om den lille, gamle kirke Santo Stefano in Piscinula, der lå her fra omkring 900-1000-tallet og indtil omkring 1850-1870, hvor den blev revet ned for at give plads til det lejlighedskompleks, som idag er hjørnehus på stedet.

Maleriet af Santo Stefano er en fresko, udført i 1800-tallet, men restaureret i 1999, selvom det igen idag er meget slidt. Man kan dog stadig ane, at helgenen har drejet sit ansigt og blik mod det himmelske. Et par votivgaver ses opklæbet på maleriet.

Rammen er i hvidmalet stuk med guldkanter og små forgyldte relieffer af stjerner og rosetter. Over rammen sidder relieffer af sløjfer, en ud mod hver gade.

Rammen hviler på en firkantet konsol, hvorpå der er sat en kraftig, svungen smedejernsarm med en lille rund lampe foroven.

 

Litteratur om Edicola med Santo Stefano:
Gittarelli, Sergio: Le edicole sacre di Roma : a passeggio per le vie di Roma alla scoperto delle Madonnelle. - 1. edizione. - (Roma?) : Edizioni ACM, 2008.
- side 127.
Martini, Maria Cristina: Madonnelle : edicole e immagini sacre sui palazzi di Roma. Roma, MMC Edizioni, 2010-. (A spasso con la storia)
- Volume 5: Rioni: VI - Parione, IX - Pigna. - (2014). ----- side 62.
Per le vie di Roma : le edicole sacre / a cura di Luisa Cardilli. Bonsignori Editore, 2000.
- side 174-175.
info.roma.it: Santo Stefano a Vicolo Cellini.

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 30.4.2019 og sidst opdateret d. 1.5.2019