,
ANNAS ROM GUIDE
Edicola med Madonna og Barnet
på Piazza di San Salvatore in Campo

Se ovenfor nr. 33 på Kort over den midterste del af Campo de' Fiori-Turen

Over hovedindgangen til Collegio dei Missionari dello Spirito SantoPiazza di San Salvatore in Campo sidder et lille Majolika-relief af Madonna med Barnet. Det er et af mange små gadealtre, edicole sacre, som Rom er så rig på.

Relieffet er i mange klare farver: En tyk grøn ranke af blade med gule frugter, måske citroner, danner en bue, som samtidig er ramme om selve Madonna-relieffet. Citronen symboliserer i Kristendommen trofasthed i kærlighed.

Indholdet i rammen har en klar blå baggrund, hvorpå de hvide skikkelser af Jomfru Maria og Jesus-Barnet i halvfigur står tydeligt frem. Maria bærer en kappe og et slør over sit rødbrune hår, Barnet en kjortel og kappe over skuldrene. Hans hår har samme farve som Moderens. Rundt om deres hoveder ses brede gyldne glorier.

Ansigterne er meget fint modellerede. De varme følelser mellem Moder og Søn fornemmes tydeligt. Maria ses i venstre side i halvprofil, hun bøjer hovedet svagt over mod sin venstre skulder, hvor Barnet rækker sit ansigt frem mod hendes for at plante et kys på hendes kind. Under hendes hår ses på hendes nakke bag sløret lidt af fingrene tilhørende en barnehånd, den højrehånd som Jesus kærligt lægger om halsen på sin Moder, for at krybe tæt ind til hende.

Relieffet stammer fra 1800-tallet, hvor facaden blev rejst, da et ældre hus fra 1500-tallet blev ombygget.

Den samme fremstilling kan ses på mange andre majolika-relieffer i Rom, for eksempel i Via di Tor de' Conti, i Via Urbana nr.120 hvor Maria og Barnet bærer kroner, i Via dei Cappellari nr.81, i Via della Barchetta nr.12, i Via in Miranda nr.10, i Vicolo del Bologna nr.23 og i Via Sistina nr.104.

 

Litteratur om Edicola med Madonna og Barnet:
Info.roma: Madonna col bambino sul Collegio dei Missionari dello Spirito Santo.

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 6.12.2014