,
ANNAS ROM GUIDE
Edicola med Madonnella dei Cesarini
- eksisterer ikke længere, sad på det nu nedrevne Palazzo Cesarini -

På hjørnet af det nu nedrevne Palazzo Cesarini, der lå i den nordøstlige del af det udgravede område på Largo Argentina, sad et stort og smukt Maria-billede, et af de små gadealtre, som kvarteret er så rigt på.

Billedet, som kaldtes "Madonnella dei Cesarini" og var af typen "Maria Assunta", Jomfru Maria's Himmelfart, var af samme størrelse som første etagens vinduer. Det var indsat i en stukramme, der yderligere var flankeret af en række relieffer af blomsterranker og 2 konsoller øverst. Selve rammen havde en halvcirkelformet overdel, hvori 2 engle tittede ned på Maria, der iført en vid klædning sad på en sky, som andre engle bar op mod Himmelen. Dette motiv var udført som maleri, der var indsat i rammen, som øverst afsluttedes af en bred frise med relieffer af englebørn og små, buttede søjler under en bred baldakin med frynser og kvaster.

Arrangementet skal have været fra 1700-tallet og det forsvandt sammen med Palazzo Cesarini, da alle bygninger i kvarteret blev revet ned i 1920'erne for at skabe plads til nye brede gader og et nyt boligbyggeri, der dog aldrig blev realiseret, fordi man stødte på de mange interessante rester af antikke templer.

--- Se foto af Madonnella dei Cesarini, fra Alvaro de Alvariis samling på Flickr ---

 

 

Litteratur om Edicola med Madonnella dei Cesarini:
Guide Rionali di Roma. - Roma : Fratelli Palombi Editori, 1980.
- Rione IX Pigna, Parte Prima / a cura di Carlo Pietrangeli. - 2. edizione. ----- side 12.

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 1.12.2013