ANNAS ROM GUIDE
Palazzo Baccelli Acquari

Se ved nr. 21 på Kort over den midterste del af Campo de' Fiori-Turen

Dette palæ, som først tilhørte Baccelli-familien og senest ejedes af familien Acquari, lå i den sydvestlige del af det nu udgravede områdeLargo Argentina og forsvandt derfor i forbindelse med fritlægningen af de antikke Tempel-rester. Palæet er markeret med nr.5 på kortet nedenfor.

Baccelli var en familie af bankierer fra Firenze og Grev Vincenzo Baccelli lod i 1670-1676 arkitekten Giovanni Antonio De Rossi tegne et nyt palæ, som værdig bopæl for familien i Rom.

Muligvis stod her tidligere en ejendom, som i 1621 ejedes af Belardino Maffei, der på dette tidspunkt lod facaden renovere. Om De Rossi genbrugte noget af den tidligere bygning er ikke sikkert, men det er muligt at han blot stod for nogle tilbygninger og ændringer. Facaden blev i hvert igen ændret ligesom også ejendommens åbne indre gård og forbygning, samt trappen som sikkert har været majestætisk. Det fortælles, at arkitekten formåede at udnytte den snævre plads, så man fik indtryk af meget større rum. (se Alvaro de Alvariis' Flickr-foto af den indre gård)

Palæet var naturligvis også rigt udsmykket indvendigt. Da det blev revet ned i 1920'erne, lykkedes det at bevare nogle meget smukke gulve af glaserede fliser fra Napoli. De findes idag i Palazzo Braschi.

Palæet lå, som man kan se af planen nedenfor, ud mod Via di Torre Argentina, på hjørnet af Largo Arenula, der dengang hed Largo Argentina. Det havde her en smuk indgangsdør indsat i flere rammer mellem 2 flade søjler med joniske kapitæler. Over døren sad Baccelli-familiens våbenskjold mellem 2 statuer af jagthunde. Disse var Cavalieri-familiens symbol og de to familier var beslægtede. Cavalieri-familien havde forøvrigt deres hus skråt overfor (planens nr.14). Mellem de to huse lå et lille torv kaldet Piazza dei Cavalieri.

I 1748 var det familien Colonna di Sonnino, som ejede ejendommen, og senere overgik den som nævnt til familien Acquari.

Bebyggelsen på Largo Argentina inden nedrivning og udgravning i 1920'erne - For Tegnforklaring: Se her:
Kort over bebyggelsen på Largo Argentin

 

Litteratur om Palazzo Baccelli Acquari:
Guide Rionali di Roma. - Roma : Fratelli Palombi Editori, 1980.
- Rione IX Pigna, Parte Prima / a cura di Carlo Pietrangeli. - 2. edizione. ----- side 14-17, 19.
Callari, Luigi: I Palazzi di Roma. Roma : Editore Apollon, 1944. - Biblioteca Digitale, edited Valentina Onofri-: Palazzi Minori : Palazzo Colonna di Sonnino.


Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 1.12.2013 og sidst opdateret d. 2.12.2013