ANNAS ROM GUIDE
Sant'Antonio da Padova

Kort fortalt om Kirken Sant'Antonio da Padova

Denne kirke med tilhørende kloster på Via Merulana 124 overfor Kirken Santi Marcellino e PietroEsquilin tæt ved Lateranet står på et område, som tidligere (fra begyndelsen af 1600-tallet) hørte til Villa Giustiniani (= Villa Massimo, Villa Lancellotti).

En del af jorden blev af Prins Filippo Lancelotti i 1880 solgt til ordenen "I Frati Minori", som her byggede deres nye kirke og kloster viet til Sant'Antonio da Padova.

Kirken er tegnet af den romerske arkitekt Luca Carimini, som færdiggjorde den i 1886. Foran er der en trappe fra hver side op til en portico med 6 doriske søjler og 5 buer. Mellem trapperne er der nedgang til krypten. Kampanilen, som er udsmykket med maiolica, slutter med et spidst tårn.

Oprindeligt stod kirken mere frit end idag, hvor kollegiet og klosteret er bygget til ved siderne.

Kirkens indre er i 3 skibe opdelt af granitsøjler, joniske i den nederste del og korinthiske i den øverste, hvor et matroneum er indrettet til kor. Hovedskibet er dækket af buer og i sideskibene er der 5 små kapeller, der er udsmykkede med malerier af forskellige kunstnere fra slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20.århundrede, interessante som repræsentanter for den nazarenske kunstretning på den tid.


Mere om Kirken - Rundgang i Kirken - Kloster og Kollegium


Fotos fra kirken
Bøger og links om kirken
Kort over området
Kort over Via Merulana
Spise og bo i området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d.14.7.2003 og sidst opdateret d.24.1.2004