ANNAS ROM GUIDE
Santissimo Nome di Maria

Kort om Kirken Santissimo Nome di Maria:

Foto af Kirken Santissimo Nome di Maria

er en lille og charmerende kirke, som ligger ved Piazza Venezia overfor Trajansøjlen ud for trappegaden Via Magnanapoli., mellem gaderne Via di Santa Eufemia mod øst og Vicolo di San Bernardo mod vest.

Den nuværende kirke stammer fra 1736, hvor den blev opført i stedet for den tidligere kirke på stedet, der under navnet San Bernardo alla Colonna Traiana havde stået her i hvert fald siden 1440 og efterhånden var ganske forfalden.

Den nybyggede Kirke blev viet til Jomfru Maria's allerhelligste navn ("Santissimo Nome di Maria"), men allerede den tidligere kirke var viet således, da den i 1695 blev overtaget af Confraternita del (Santissimo) Nome di Maria, et broderskab som var opstået efter de katolske hæres sejr over tyrkerne, der havde belejret Wien i 1683.

Den gamle kirke viste sig snart at være både for lille og i for dårlig stand, således at broderskabet i 1736 påbegyndte byggeriet af nutidens kirke, som blev indviet i 1740.

Over Kirkens højalter sidder et smukt ikon af Jomfru Maria med Jesus-Barnet fra det 12.århundrede, som oprindeligt hang i pavernes eget kapel Sancta Sanctorum ved Lateranet.

------ Mere om Kirkens Historie ------ ------ Rundgang i Kirken ------

----- Plan over Kirken ----- ----- Fotografier af Kirken -----


Fotos af Kirken
Plan over området
Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Ordliste
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Restauranter
Hovedside
cop. Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 29.11.2006 og sidst opdateret d. 16.7.2007