ANNAS ROM GUIDE
Juno Regina-Templet på Aventin

lå på Aventin lidt nord for Piazza Giunone Regina og Via Malabranca.

På dette område af Aventin havde Kejser Trajan og hans ven Licinius Sura store besiddelser, ligesom mange andre fornemme romere og her lå også en række templer, blandt andet dette tempel for Juno Regina, Gudernes dronning og Jupiter's hustru, og herfra stammer navnet på den nærliggende plads Piazza Giunone Regina.

Det var et meget gammelt tempel, i året 396 før Kristus lovede diktatoren Camillus før slaget om Veii, hvis beskytter Juno da var, at ville bygge et tempel for Juno, hvis hun ville hjælpe ham i slaget, og i 372 før Kristus kunne han indvi bygningen og en træstatue af Juno Regina blev bragt fra Veii til det nye tempel.

Templet var ikke så stort men meget besøgt og Augustus lod det restaurere under sin regering, men siden mistede det sin betydning og i 410, da goterne under Alarik hærgede Rom, blev Juno-templet helt ødelagt lige som så mange andre bygninger på Aventin.

Det siges, at marmor herfra blev brugt, da kirken Santa Sabina blev bygget lidt længere mod vest af den illyriske præst Pietro i 425.


Fotos fra området
Kort over området
Bøger/links om Juno Regina Templet
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside