ANNAS ROM GUIDE
Monastero delle Paolotte

Ud til Via in Selci ligger lige før Largo Visconti Venosta og Kirken Santi Gioacchino e Anna, på venstre side af denne, en smuk bygning fra den sidste del af 1700-tallet.

Den er af Francesco Fiori (1709-1784), som i midten af det 18.århundrede byggede den for nonnerne af "Ordine di San Francesco di Paola", og den skulle huse nonnernes kloster "Monastero delle Paolotte".

I dette kloster fandt man under byggeriet en "skat". Folkeviddet henviste til historien om den legendariske rige polske konge, som man mente havde boet her, hvor han før sin død skjulte en stor skat blandt andet indeholdende en stor statue af ham selv i massivt guld!, som ingen senere kunne finde.

Det drejede sig dog i stedet om et antikt romersk bryllupsudstyr for 2 unge kristne romere Proiecta og Secundus af den gamle familie Apronianii. Der var sølvsager, krystalkandelabrer, små statuer i forgyldt metal og skulpturer og de kunne dateres til slutningen af det 4.århundrede ifølge en indskrift, som Pave Damasus i 384 forfattede for den unge afdøde kvinde. Der blev lavet en liste over fundet, men selve sagerne blev hurtigt solgt og spredt for alle vinde, da nonnerne manglede penge til byggeriet. Noget af udstyret, blandt andet en sølvdåse med relief dekoreret med portrætter af de nygifte og en kristen indskrift, befinder sig idag på British Museum i London.

Ved siden af klosterbygningen ligger Kirken Santi Gioacchino e Anna, som blev bygget samtidig med klosteret og af samme arkitekt. Byggeriet startede allerede i 1746, men stoppede i 1753, det genoptoges i 1770 og sluttede i 1780, hvor kirken blev indviet.

Bygningen bruges ikke mere som kloster.

Det er omkring dette sted, at man mener at Antikkens Tempel for Juno Lucina har ligget i en hellig lund. Templet for Mephitis lå også i nærheden.


Litteratur om Monastero delle Paolotte:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 272,607,790.
La Grande Guida dei rioni di Roma. 2.edizione. Newton Compton editori, 2001.
- side 78-79.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- . Rione I, Monti.
- Del 2, side 76f.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d. 12.6.2005