ANNAS ROM GUIDE
Santa Lucia in Selci

Mere om Santa Lucia in Selci:

RUNDGANG:

For at besøge kirken skal man ringe på hos Augustinerinderne i Via in Selci nr.82. De tilgitrede vinduer ud til gaden tilhører "Monastero delle Suore Agostiniane".

Kirkens portal er fra før ombygningerne i 1604 og 1637.

Gennem en lille forhal, hvor der for enden er det klassiske "ruota" (lukket vippevindue), hvorigennem man kan tale med nonnerne, der lever helt afsondret (i klausur). På venstre side er der en dør, som er tegnet af Carlo Maderno i begyndelsen af 1600-tallet.

Selve kirkens indre anses for "en perle" i den romerske barokkunst. Carlo Maderno stod for ombygningen og hans nevø Francesco Borromini deltog i arbejdet.

Koret er ombygget og udvidet af Francesco Borromini i 1637.

Det smukke gitter over højalteret skyldes også Francesco Borromini. I 1800-tallet blev selve højalteret, som også var lavet af Borromini, erstattet af et nyere.

"Cappella Landi" (det sidste kapel til venstre for indgangen) blev opført efter ønske af priorinden Clarice Vittoria Landi omkring 1637. Francesco Borromini tegnede et smukt gitter hertil. Det er også ham, som man mener er mesteren for det smukke alter i forskelligtfarvet marmor, som anses for et af hans tidligste arbejder.

I hovedskibets loft er der en fresko af en anonym kunstner fra 1800-tallet: "La Gloria di Santa Lucia" ("Santa Lucia's salighed"). Den erstattede et tidligere maleri af Antonio Lelli.

Maleriet "La Trinià e i Santi Agostino e Monica" ("Treenigheden og helgenerne Augustin og Monica") er af Cavalier d'Arpino.

I væggene er der fire nicher, på hver bue over nicherne hviler 2 engle i forskellige stillinger (en spillende et instrument, en læsende, en i bøn osv.).

I det første kapel til højre er der et maleri af Santa Lucia's martyrium udført af Giovanni Lanfranco, udført ca.1632.

Det andet kapel er udsmykket af Andrea Camassei med malerierne: "La Visione di Sant'Agostino" ("Sankt Augustin's syn") og "San Giovanni Evangelista che comunica la Madonna" ("Evangelisten Johannes tager Jomfru Maria til alters").

Højalteret blev udsmykket af Antonio Fontebuoni med et maleri "Bebudelsen" og alteroverdækningen i form af et lille tempel med små statuer af Santa Elisabetta d'Ungheria, Sant'Agostino, Santa Lucia og Santa Monica i nicherne.

I koret er der 7 malerier af Baccio Ciarpi.

Fra en forgyldt balkon kunne nonnerne deltage i messen, som var åben for alle. Under balkonen er et relief af en spillende engel.


Mere om kirken: Historien
Bøger om kirken
Fotos fra kirken
Kort over nær-området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d. 9.4.2006