ANNAS ROM GUIDE
Torri dei Capocci

I Via Giovanni Lanza ved Piazza di San Martino ai MontiColle Oppio står to meget velbevarede middelaldertårne, der engang har været en lille del af de mange befæstede tårne, som brugtes i de evindelige kampe om magten i Rom, som i flere århundreder førtes af de store adelige familier indbyrdes og mod Pavemagten.

Det ene tårn er idag indbygget i det tidligere kloster for Filippiner-nonnerne (Convento delle Filippine) på hjørnet af Via Giovanni Lanza og Via dei Quattro Cantoni, mens det andet står frit på pladsen, dette er det højeste, 36,10 meter højt med en kvadratisk base, på de fire sider er der vinduer i travertinrammer. Tårnet er - ligesom det andet - bygget af teglsten fra de nærliggende Trajan's Termer, det er idag meget restaureret. Det var en del af Capocci-familiens fæstning.

Det andet tårn kaldes ofte Torre dei Graziani, det udgør idag en del af et hus fra 1827.

Tårnene har i tidens løb tilhørt mange forskellige adelsfamilier, først byggedes og ejedes de af henholdsvis Arcioni-familien (det højeste) og Cerroni-familien, inden de overgik til Capocci-familien og Graziani-familien. Det fritstående tårn har måske også en tid været i Santarelli-familiens eje, da kilderne omtaler et Torre dei Santarelli, men det er også muligt, at det i stedet drejer sig om et andet nu forsvundet tårn.

I det 17.århundrede var området ikke mere brugt til beboelse og overgik til kirkerne og klostrene i nærheden og disse inddrog tårnene som bastioner i deres klosterbygninger.Litteratur om Torri dei Capocci:
Le 100 meraviglie di Roma. Newton Compton editori, 1991. Nr.40.
-side 476, 478
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 496.
Quercioli, Mauro: Le torri di Roma. Newton Compton editori, 1985.
- side 51.


Fotos af Torri dei Capocci
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside