ANNAS ROM GUIDE
Teatro dell'Opera

Kort om Teatro dell'Opera, Piazza Beniamino Gigli nr.1:

Teatro dell'Opera. NB: siden vises i et nyt vindue!

Her opføres opera- og balletforestillinger med eget faste orkester, kor og balletkorps. Sæsonen varer fra november til maj med forestillinger et par gange om ugen.

Teatret kaldes også TEATRO COSTANZI efter teatrets bygherre Domenico Costanzi. Teatret ligger mellem gaderne Via Firenze, Via del Viminale og Via Torino lidt tilbagetrukket med hovedindgang ud til den derved opståede plads Piazza Beniamino Gigli.

Teatret blev bygget sidst i 1870'erne på en grund, der tidligere udgjorde en del af landstedet Villa Strozzi. Det endelige projekt skyldes arkitekten Achille Sfrondini og facaderne ud mod Via Firenze og Via Torini er de originale.

Siden er teatret ombygget flere gange: i 1927-28 af arkitekten Marcello Piacentini, som flyttede hovedfacaden ud mod Via del Viminale, og i 1950-60 af samme arkitekt. Her blev facaden atter fornyet og flyttet fremad for at give plads til kontorer og en ny foryer. Og der blev lavet en herskabelig indgang fra Via Firenze. Den nye facade er enkel med en portico og ovenover en række med 9 vinduer og balkoner samt et bronze-relief af de 5 muser, udført af Luigi Scirocchi.

Mere om Teatro dell'Opera


Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret 14.12.2003