ANNAS ROM GUIDE

Piazza dei Calcarari

Se til højre for nr. 22 på Kort over den midterste del af Campo de' Fiori-Turen

er en lille plads på nordsiden af Via delle Botteghe Oscure og hjørnet af denne gade og Via di San Nicola dei Cesarini, der flankerer østsiden af Largo Argentina.

På Pladsens østside står det massive genopbyggede Palazzo Ginnasi med sin gulkalkede facade og på dens nordside står et lille palæ i 6 etager med store stenkvadre på de nederste 2, hvor der i stueetagen er høje rektangulære forretningsvinduer og på førstesalen små, kvadratiske vinduer uden rammer. Resten af facaden er dækket af okkerfarvet puds og førstesalen har flotte høje vinduer, heraf 2 i hjørnet, som er udvidet til døre med buet overkant og smukke skodder, der fører ud til en elegant hjørnebalkon. Ejendommen har i disse 3 etager 3 fag ud mod gaden og 3 mod pladsen, men det yderste højre vindue er her mindre end de andre og på muren ovenover sidder et lille helgen-billede, en mosaik med San Francesco. De 2 næste etager, som er adskilt af en bred gesims og afsluttes af et bredt tagudhæng, båret af udskårne konsoller, har hver 4 fag, mens husets øverste etage har 5 fag høje vinduer. Facaden, der er skråt afskåret i 2 dele ud til den lille gyde Vicolo di San Nicola dei Cesarini og den lille plads bag Palazzo Ginnasi, Largo dei Ginnasi, har kun 1 fag i 5 etager, mens ellers samme udsmykningsmønster.

I Pladsens nordøstlige hjørne - mellem de 2 palæer - løber den smalle og korte gyde, Vicolo di San Nicola dei Cesarini. På Pladsens vestside står - på den modsatte side af Via di San Nicola - Middelaldertårnet Torre del Papito.

 

 

Litteratur om Piazza dei Calcarari:
Atlante di Roma Antica : Biografia e ritratti della città / a cura di Andrea Carandini, con Paolo Carafa. - Milano, Mondadori / Electa, 2012.
--- 2 : Tavole e indici. --- Kort 14.
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 215.
Guide Rionali di Roma. - Roma : Fratelli Palombi Editori, 1980.
--- Rione IX Pigna, Parte 1 / a cura di Carlo Pietrangeli. - 2. edizione. ------- side 24.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. 1. Ristampa. Roma, Edizioni Quasar, 1990-2007.
- kort nr. 21 (før de nyeste fund).

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 21.10.2013 og sidst opdateret d. 23.10.2013