ANNAS ROM GUIDE
Via delle Carrette
Det nederste stykke af nutidens Via del Boschetto i Rione Monti kaldtes tidligere Via delle Carrette på grund af de mange vogne ("carrette") med vin og korn og andre levnedsmidler, som kom ind til Rom fra omegnen for at forsyne byens beboere med friske madvarer.

Vognene havde forskellige holdepladser i Rom, hvor der opstod små markeder, og der er - og har været - mange lignende stednavne i byen: en "Piazza delle Carrette" der nu er forsvundet, men i sin tid lå nede ved nutidens Largo Corrado Ricci, hvor der idag stadig eksisterer den lille gade "Vicolo delle Carrette". Her nede var der en holde- og markedsplads under Torre de' Conti. En anden "Piazza delle Carrette" lå bagved Kirken San Carlo al Corso og der var en "Via delle Carrette" i Borgo-kvarteret på den anden side af Tiberen.

Via delle Carrette i Rione Monti gik fra Via Panisperna eller Via Cimarra og ned til Piazza della Madonna dei Monti og Via degli Zingari i det område, der også kaldtes "Contrada degli Olmi" på grund af de mange elmetræer, der voksede på Viminalhøjens skråning i det relativt øde og ubebyggede kvarter.


Litteratur om Via delle Carrette:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 201+254.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr. 22
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione I, Monti. del 3: side 54.

Fotos fra området
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 6.3.2004 og sidst opdateret d. 16.2.2007