ANNAS ROM GUIDE
Pietro da Stia

omkring 1538

Sikkert i den sidste del af 1400-tallet fødtes i egnen omkring Stia ved byen Arezzo i Toscana et drengebarn, der måske fik navnet Pietro.

Der findes ikke mange oplysninger om denne Pietro og hans opvækst, men han intrådte i hvert fald på et tidspunkt i Vallombrosaner-Ordenen, der var opstået i Vallombrosa-skoven i Toscana, hvor der blev bygget et kloster ved navn Abbazia di Vallombrosa.

Måske var det, da Pietro indtrådte i denne Orden, at han fik tilnavnet "da Stia" = Pietro fra Stia, men det kan også have været på et senere tidspunkt. Det er også muligt, at navnet Pietro ikke er hans døbenavn, men et, som han antog, da han trådte ind i munkeordenen.

I Rom havde Vallombrosanerne i 1198 fået overdraget varetægten af den gamle kirke Santa PrassedeEsquilinhøjen og på et tidspunkt er Pietro da Stia rejst hertil og blevet optaget blandt brødrene i Klosteret ved Kirken.

Senest i 1538 var Pietro da Stia nået så højt i Ordenens hierarki, at han var blevet Abbed for Vallombrosanerne ved Santa Prassede og nu møder vi ham i et et retsdokument, hvori det attesteres, at han - med den latinske betegnelse kaldet Petrus de Stia - stod som sælger af en ejendom på Quirinalhøjen, omtalt som "unam domum cum .... orto prope sanctum Silvestrum de monte caballo" ("et hus med ... en urtehave i nærheden af Kirken San Silvestro ved Monte Cavallo, nutidens Piazza del Quirinale"). Køber var Orazio Farnese, der i disse år boede til leje i den nærliggende Villa Carafa.

Salget af ejendommen, der tidligere har hørt til Arcioni-familiens store ejendom, skete for at frigøre penge til krigen mod tyrkerne.

Litteratur om Pietro da Stia:
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione II, Trevi. del 4: side 52.
Lanciani, Rodolfo: Storia degli scavi di Roma.. Edizione Quasar, 1990.
-Volume Terzo: side 214.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 27.10.2009 og sidst opdateret d. 28.10.2009