ANNAS ROM GUIDE
Casa del Platina = Casa di Bartolomeo Sacchi

Renæssance-humanisten Bartolomeo Sacchi, kaldet il Platina, der var kommet til Rom i 1461, bosatte sig her i et hus på Quirinalhøjen ved gaden Vicus de Cornutis, nutidens Via XXIV Maggio, i nærheden af det hus, som vennen Pomponio Leto beboede.

Da Sacchi døde i 1481 overgik huset til Girolamo della Rovere, som senere solgte det til Sebastiano Ferrero.

Den nye ejer lod huset fuldstændigt ombygge til en længere bygning med 7 vinduer afbrudt af en portal i midten. Huset kaldtes herefter Palazzo Ferrero eller Palazzo del Cardinale di Vercelli, efter Ferrero-familiens hjemby Vercelli. I disse år bar ikke mindre end 6 af familiens medlemmer Kardinal-titlen! Palazzo Ferrero var iøvrigt kendt for sin bemalede facade, der var udsmykket af maleren Polidoro di Caravaggio, som på den tid også havde dekoreret mange andre facader i Rom.

Efter Sebastiano Ferrero's død fortsatte huset med at være i familiens eje indtil årene 1585-1590, hvor Claudia di Savoia Ferrero Fieschi overlod det til Kirken sammen med en anden af hendes ejendomme. Palazzo Ferrero blev herefter hjemsted for den kirkelige domstol, som kaldes "della Consulta", samt for Pavens korrespondencekontor, kaldet "Segreteria dei Brevi" og for de pavelige gardister i korpsene Cavalleggeri og Corazze.

I 1732 blev Palazzo Ferrero revet ned, da Pave Clemens XII på dette sted lod opføre nutidens Palazzo della Consulta.Litteratur om Casa del Platina:
Guide Rionali di Roma: Rione I, Monti, Parte Quarta, a cura di Liliana Barroero. Roma, Fratelli Palombi Editori. 1984.
- side 118, 120.
Guide Rionali di Roma: Rione II, Trevi, Parte Terza, di Angela Negro. Roma, Fratelli Palombi Editori. 1993.
- side 20.


Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til Quirinalturen
Tilbage til Viminalturen
Andre turforslag
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 17.1.2009 og sidst opdateret d. 10.4.2010