ANNAS ROM GUIDE
Bagni di Paolo Emilio

Historikeren C. Cecchelli mener, at navnet "Balnea Pauli" (="Bagni di Paolo Emilio") er et minde om en thermebygning, bygget undet Pave Paul I i årene 757-767, hvor man muligvis genbrugte anlægget fra det tidligere Thermeanlæg, som Kejser Constantin lod opføre på arealet mellem nutidens Piazza del Quirinale og Largo Magnanapoli.

Anlægget må dog hurtigt være gået af brug og glemt, for allerede på et tidligt tidspunkt i Middelalderen troede man, at den buede mur fra Trajan's Marked var del af et thermeanlæg, som nu mentes opført af en vis Paulus Aemilius og derfor kaldet "Balnea Pauli".

I 1238 findes betegnelsen "Terme de Paliaris" i et dokument, altså en forvansking af "Pauli". En anden forvanskning er muligvis gået over "Balnea Pauli" til "Bagna Poli" til "Magna Poli" og "Magnanapoli". Oprindelsen af dette stednavn er dog ikke fuldstændigt klarlagt.

Rodolfo Lanciani nævner, at ruinerne oppe bagved Torre delle Milizie i 1465 benævntes "Lo Trullo" og tilhørte Arcioni-familien, der på det tidspunkt havde mange besiddelser i området.

De murrester, som man tidligere antog stammede fra "Bagni di Paolo Emilio", er senere til dels blevet inkorporeret i Klosterbygningen ved Kirken Santa Caterina da Siena. Denne bygning huser idag Ordinariato Militare d'Italia.

Litteratur om Bagni di Paolo Emilio:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 148.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione I, Monti, Del 4: side 44.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr.22.


Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 27.12.2005 og sidst opdateret d. 6.12.2008