ANNAS ROM GUIDE
Santa Caterina da Siena a Magnanapoli

Kort om Kirken Santa Caterina da Siena a Magnanapoli:

Denne lille 1600-tals Dominikaner-kirke viet til Santa Caterina da Siena ligger på Largo Magnanapoli i Rom, hvor den blev bygget i 1628-1641 i tilslutning til det Kloster, som Suor Maria Vittoria Massimi lod rejse på en grund, som hun havde købt af Conti-familien i 1574.

Kirkens arkitekt var Giovanni Battista Soria, men den facade, som han byggede i 1641 er idag noget ændret på grund af den terrænsænkning, som blev foretaget i 1880 ved anlægningen af Via Nazionale og Largo Magnanapoli. En ny dobbelttrappe fører op til selve Kirken ovenover indgangen til krypten.

Dominikaner-nonnerne af San Domenico's Tredie Orden flyttede ind i Klosteret i 1573, hvor de solgte deres tidligere ejendom i Via di Santa Chiara i nærheden af Pantheon, og de forblev her - kun afbrudt af mindre forflyttelser - indtil 1911, hvor de måtte flytte over til Klosteret ved Kirken Santi Domenico e Sisto, fordi man planlagde at udgrave og fritlægge ruinerne af Trajan's Marked.

Hvis ikke Kirkens hovedindgang er åben, kan man få adgang gennem lokalerne, der huser Ordinariato Militare i sidegaden Salita del Grillo.

Kirkens indre er i barokstil og den består af et hovedskib med en række små kapeller i hver side. I loftet er der en smuk fresko med Santa Caterina's himmelfærd af Luigi Garzi, der sammen med sine elever har udført mange af Kirkens andre dekorationer.

Kirken Santa Caterina da Siena og Torre delle Milizie ved Largo Magnanapoli

Fotos af Kirken
Mere om Kirken
Rundgang i Kirken
Klosteret
Bøger om Kirken
Tilbage til byturen
Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 18.2.2006 og sidst opdateret d. 5.5.2014