ANNAS ROM GUIDE

Piazzetta degli Specchi

- nu forsvunden Plads -

- lå i nærheden af nr. 114 på Kort over den midterste del af Campo de' Fiori-Turen

Der eksisterer idag i Rom ikke nogen plads med dette navn, Piazzetta degli Specchi, men den knyttes til en ydmygende periode i Roms nyere historie - og dens navn kan af nogle misforstås som tilhørende det lille torv eller gadeudvidelse af Via di San Paolo alla Regola foran de huse, der netop bærer navnet Casa Specchi eller Palazzetto Specchi (ikke at forveksle med det Palazzo Specchi, hvoraf der stadig kan ses en portal i Via degli Specchi).

Men den gamle Piazzetta degli Specchi, der lå i kvarteret Rione Regola - ligesom nutidens Via degli Specchi - og havde navn efter Specchi-familien, var især kendt for, at der på denne plads fra 1664 til 1668 stod den "piramide infame", den vanærende "pyramide" - altså en slags skamstøtte, som Pave Alexander VII blev nødsaget til at lade opsætte efter "Freden i Pisa" mellem Pavestaten og Frankrig som afslutning på en længere uheldig række fornærmelser og sammenstød mellem de to magter.

Det var altså ved denne Plads, at Kasernen for de korsikanske soldater i pavens tjeneste stod. Og det var netop et sammenstød og slagsmål mellem disse pavelige soldater og den franske Ambassadørs følge, der udviklede sig til en voldsom diplomatisk krise og næsten en krig.

 

---------- Læs mere om denne episode og om Pisa-freden "La Pace di Pisa" ----------

 

 

Litteratur om Piazzetta degli Specchi:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 806.
La Civiltà cattolica. 1875.
- side 559-560. Google Books.
Rendina, Claudio: I Papi, storia e segreti. Newton Compton editori, 5.ed., 1990.
- side 697-698.
Rendina, Claudio: Roma, giorno per giorno : la cronologia della Città Eterna dalla fondazione, 753 a.C., ad oggi attraverso eventi politici, fenomeni religiosi e sociali, personaggi e manifestazioni, feste e curiosità. 1.ed. Roma, Newton Compton editori, 2008. (Quest'Italia. Collana di storia, arte e folclore, 354).
- side 429.

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 1.12.2018 og sidst opdateret d. 3.12.2018