ANNAS ROM GUIDE
Contrata Militiarum
I Middelalderen var dette navnet på en gade, der stort set svarer til nutidens Salita del Grillo og som udgik fra pladsen Platea Militiarum. Navnet skyldes ifølge M. Armellini, at den var ganske omkranset af befæstede mure, huse og tårne, som ejedes af adelsfamilierne Colonna og Conti.

I det 13.århundrede ændredes navnet derpå til "Contrada delle Milizie" og det er Ifølge Rodolfo Lanciani fra dette navn, at den nærliggende tårnruin bagved Trajan's Marked benævnes "Torre delle Milizie".

Gaden, hvoraf man har fundet de brolagte rester, udgik som nævnt fra Platea Militiarum oppe ved nutidens Largo Magnanapoli og løb mod sydvest i en ret lige linie langs det befæstede område, som idag er bebygget med Kirken Santa Caterina da Siena. Gaden løb i den østlige side af nutidens Salita del Grillo ned til nutidens Piazza del Grillo, som er opstået i Familien del Grillo's befæstede område omkranset af Palazzo del Grillo og Torre del Grillo, et andet af områdets gamle befæstede tårne. Her mødtes den med Via Biberatica, den gamle gade som løb op ad højen gennem Trajans Marked.

Midtvejs på gadens østside lå den gamle kirke San Salvatore de Militiis, som nævnes i 1192, men sikkert har været meget ældre.

Litteratur om Contrata Militiarum:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 82.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione I, Monti, Del 4: side 46.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr.22.

Fotos fra området
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 26.12.2005 og sidst opdateret d. 16.7.2007